Dinsdag 23 februari 2016

Tessel Middag, klaar voor het OKT: “Je merkt dat de spanning oploopt”

copyright-proshots-994712-Tessel_Middag-Pro_Shots-Erik_Pasman-HELFT.jpg

Tessel Middag
Pro Shots / Erik Pasman

De OranjeLeeuwinnen trainden vandaag in aanloop naar het Olympisch Kwalificatietoernooi op sportpark De Strokel in Harderwijk. De speelsters met een club in het buitenland waren afwezig, op Manon Melis na. De training ging er fel aan toe en de speelsters lijken klaar voor het toernooi van volgende week.

“Iedereen zit er kort op”
“We hebben zeker zin in het OKT. Vandaag was een beetje raar, omdat we nog niet helemaal compleet zijn. Maandag is iedereen er, en dan kunnen we ons echt op de wedstrijden gaan voorbereiden”, zegt Tessel Middag na afloop. De 23-jarige Ajacied denkt dat het elftal klaar is voor het toernooi, ook al is het spannend. “Op de trainingen zit iedereen er kort op en daar merk je wel aan dat de spanning oploopt. We hebben de afgelopen periode goede resultaten tegen toplanden neergezet, dus ik heb er veel vertrouwen in.”

Drie wedstrijden in acht dagen
Op het OKT zal Nederland toplanden treffen. “Sowieso is het een uitdaging om drie wedstrijden op topniveau te spelen in acht dagen. Op het WK ging het ook snel achter elkaar. We moeten elke wedstrijd kwaliteit leveren”, vertelt Middag.

Komt het aan op de laatste wedstrijd?
De middenvelder hoopt uiteraard dat Oranje de derde wedstrijd van woensdag 9 maart nog in de race is. “Misschien gaat het de laatste wedstrijd wel tussen ons en Zweden. Ik hoop natuurlijk dat wij dan in een vol stadion aan het langste eind trekken.”

Thuisvoordeel

Het Kyocera Stadion van ADO Den Haag, waar Nederland op 2 maart tegen Zwitserland speelt, heeft een capaciteit van 15.000. Het stadion van Sparta, waar Oranje op 5 maart tegen Noorwegen en op 9 maart tegen Zweden speelt, heeft een capaciteit van 11.000. “Als de stadions volraken, hebben we ook echt iets aan het thuisvoordeel. Hopelijk trekken veel mensen erop uit om de Oranjeleeuwinnen op topniveau te zien spelen!”

EK Vrouwen / Fieke Snijder

Kaarten zijn nog steeds verkrijgbaar via www.onsoranje.nl.

IMG_2697.JPG

De training van dinsdag