Maandag 4 november 2019

Turkije - Nederland bij de Leeuwinnen vrijdag bij SBS9 live op tv

Nederlands_elftal_vrouwen_op_televisie_te_zien.jpg

De Oranjevrouwen zijn normaal live te zien op tv bij Veronica, maar de wedstrijd uit tegen Turkije (vrijdag 8 november 2019) is te zien op zender SBS 9. De uitzending begint om 16.35 uur, het EK-kwalificatieduel van de Leeuwinnen begint om 17.00 uur.

De wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen van vrijdag 8 november is te zien op zender SBS9 in plaats van bij Veronica. Normaliter zijn de Oranjevrouwen live op tv bij Veronica, maar het uitzendschema laat dat voor de komende EK-kwalificatiewedstrijd uit tegen Turkije niet toe. De uitzending op SBS9 begint om 16.35 uur, 25 minuten voor de aftrap van de strijd van de Leeuwinnen in Izmir: 17.00 uur. Na afloop is er een korte nabeschouwing.

De wedstrijd in het Bornova Stadion wordt gespeeld in Poule A, in het teken van kwalificatie voor het EK Vrouwenvoetbal 2021. Turkije - Nederland komt dus live op televisie op SBS9, terwijl de eerstkomende wedstrijd van de Leeuwinnen wel weer 'gewoon' bij Veronica wordt uitgezonden. Ook dat duel staat in het teken van EK-kwalificatie. Nederland - Slovenië op 12 november begint om 20.00 uur, vindt plaats in stadion Gelredome in Arnhem en de uitzending op Veronica begint om 19.30 uur met een voorbeschouwing. Presentatrice Hélène Hendriks treedt op als gastvrouw, met onder anderen vaste analiste en ex-international Anouk Hoogendijk als duider van de tactische, speeltechnische en teamtechnische elementen van de twee Leeuwinnenduels die deze week en komende week op de agenda staan.

EK-kwalificatie Leeuwinnen: na november in april 2020 verder
Na deze wedstrijd vinden er, afgezien van eventuele play-offs die de Oranjevrouwen als koploper van Groep A echter niet zullen hoeven spelen, nog deze kwalificatiewedstrijden plaats op weg naar het EK in Engeland. Op vrijdag 10 april 2020 Kosovo - Nederland, op dinsdag 14 april Nederland - Estland, op vrijdag 18 september Rusland - Nederland en op dinsdag 22 september 2020 Nederland - Kosovo.