Donderdag 7 november 2019

Wedstrijd Leeuwinnen van vrijdag: alles wat je moet weten over Turkije - Nederland

Leeuwinnen_schema.jpg

De OranjeLeeuwinnen spelen een nieuwe wedstrijd voor het EK Vrouwenvoetbal 2021 in Engeland.

De Nederlandse Leeuwinnen vervolgen hun schema op weg naar plaatsing voor het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal 2021 in Engeland met de uitwedstrijd tegen Turkije, aanstaande vrijdag. Dit is wat je moet weten over deze wedstrijd voor EK-kwalificatie. Een sneloverzicht, met veel feiten per seconde!

Komende wedstrijd Oranjevrouwen: uit tegen Turkije op vrijdag 8 november * de Leeuwinnen beginnen om 17.00 uur, Nederlandse tijd (19.00 uur Turkse tijd) * Turkije - Nederland komt op tv bij SBS9, de uitzending met voorbeschouwing begint om 16.35 uur * de wedstrijd gaat om kwalificatie voor het EK Vrouwen 2021 in Engeland * waar: Bornova Stadion in Izmir * het is de tweede keer ooit dat het Nederlands vrouwenvoetbalelftal tegen Turkije speelt * de eerste keer was eveneens in de huidige Poule A toen de Leeuwinnen van de Turkse collega's wonnen met 3-0, in Heerenveen * Van der Gragt, Van de Donk en Spitse zorgden voor deze uitslag, op 3 september van dit jaar * de selectie van de Leeuwinnen voor het komende duel vind je hier.

Volgende wedstrijd, opvallende namen selectie, mijlpalen en méér
Die selectie geldt ook voor de wedstrijd die hierna op het programma van de Leeuwinnen staat: op dinsdag 12 november thuis tegen Slovenië, vanaf 20.00 uur in het Gelredome in Arnhem * bij de speelsters van Nederland behoort ook nieuwkomer PSV-spits Joëlle Smits * Lineth Beerensteyn is er tegen Turkije niet bij (vanwege een lichte hersenschudding), tegen Slovenië mogelijk weer wel * Van de Sanden, Van Es en Groenen keren terug na een tijdelijke blessure-afwezigheid * Martens en Van der Gragt zijn echter nog niet hersteld * er zijn de komende twee Oranjeduels mijlpalen te bereiken voor Shanice van de Sanden (kan tegen Slovenië op 75 interlands komen) en Sherida Spitse (kan op 175 caps komen) * zie ook: recordinternationals OranjeLeeuwinnen.

Statistieken, spelersoutfit, FIFA-ranking en stand Poule A
Als Bloodworth, Van Lunteren, Roord en Spitse beide duels in actie komen, hebben ze in 2019 geen wedstrijd van de Oranjevrouwen gemist * Nederland speelt in het lichtblauwe oranje Leeuwinnen-tenue voor uitwedstrijden * Turkije speelt helemaal in het rood * Sari van Veenendaal draagt een witte outfit * scheidsrechter is Jelena Cvetković, 27 jaar, afkomstig uit Servië * deze arbiter debuteert op het hoogste internationale niveau * Turkije staat 64e op de FIFA-ranglijst vrouwenvoetbal, Nederland 3e * weten hoe het ervoor staat in de poule van Oranje en de andere EK-kwalificatiepoules? Klik dan hier!