Maandag 10 juni 2019

Uitslagen en standen WK Vrouwen: speelschema alle poules en wedstrijden

Speelschema_WK_vrouwen_Frankrijk.jpg

De standen in de poules op het WK Vrouwen en uitslagen van alle wedstrijden zijn te vinden via dit speelschema, met het programma t/m de finale van het WK 2019.

Alle uitslagen WK Voetbal voor vrouwen en standen in poules A, B, C, D, E en F: ze zijn te vinden via het complete, actuele speelschema met alle wedstrijden tot en met de finale op zondag 7 juli 17.00 uur in Parijs.

Uitslagen en stand Poule A
Hoe het ervoor staat in Groep A waarin op moment van schrijven alle vier de landen Frankrijk, Noorwegen, Nigeria en Zuid-Korea er al één wedstrijd op hebben zitten, kun je direct hier bekijken. Frankrijk gaat voorlopig in de stand op doelsaldo aan kop boven Noorwegen, beide één van de favorieten van dit wereldkampioenschap vrouwenvoetbal. Al is het toernooi nog jong en kunnen op papier Zuid-Korea en Nigeria nog potten breken. Hun optredens in de eerste wedstrijden in Poule A geven hierop echter weinig vertrouwen. In de volgende ronde spelen Nigeria en Zuid-Korea tegen elkaar. Hetzelfde geldt dus ook voor de twee toppers Frankrijk en Noorwegen, op woensdag 12 juni. Een duel waarin het verschil kan worden gemaakt, ook al gaan beide bovenste ploegen van elke groep door naar de achtste finales.

Uitslagen en stand Poule B
Ook in Groep B is de kop eraf. Spanje heeft Zuid-Afrika verslagen met 3-1 en Duitsland won het eerste duel met 1-0: van China. De stand in Poule B laat daarmee de winnende landen bovenaan zien. De volgende wedstrijden in deze groep zijn Duitsland tegen Spanje en Zuid-Afrika tegen China, op respectievelijk woensdag 12 juni en donderdag 13 juni. Ook in groep B spelen de huidige nummers 1 en 2 de komende ronde rechtstreeks tegen elkaar. Opnieuw een interessant duel.

Uitslagen en stand Poule C
In Groep C zijn het Brazilië en Italië die na de eerste WK-wedstrijden vooralsnog de volle buit binnen hebben. Brazilië won van Jamaica met 3-0 en Italië zegevierde over Australië met 1-2. De stand in Poule C zal veranderen na donderdag 13 juni, wanneer in Montpellier Australië - Brazilië op het programma staat. Daarna volgt op vrijdag 14 juni Jamaica - Italië, waarna alle landen weer qua aantal gespeelde wedstrijden op gelijke hoogte staan en de meest spannende, derde groepswedstrijden in Groep C gaat volgen op dinsdag 18 juni.

Uitslagen en stand Poule D
Dan de stand in Groep D. Na het Britse onderonsje Engeland - Schotland gaan de Engelse speelsters aan de leiding, want Engeland won met 2-1. Op maandag 10 juni is de andere wedstrijd in de eerste ronde van de groepsfase. Om 18.00 uur begint Argentinië tegen Japan. De twee keer twee wedstrijden daarna zijn op vrijdag 14 juni en op woensdag 19 juni.

Uitslagen en stand Poule E met Nederland
Komen we bij de poule met Nederland: Groep E. Daar moet alles op moment van schrijven nog beginnen. De spanning stijgt. Zeker voor iedereen die de Leeuwinnen van Oranje op de voet volgt. Het Nederlands vrouwenelftal open het WK 2019 in Frankrijk met de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland dinsdag om 15.00 uur in speelstad Le Havre. De stand in Poule E is dan al niet meer blanco, want maandagavond 10 juni om 21.00 uur bijten Canada en Kameroen in deze WK-poule het spits af. De twee keer twee wedstrijden daarna in Groep E worden gespeeld op zaterdag 15 juni (Nederland komt dan in actie tegen Kameroen) en op donderdag 20 juni (dan wordt definitief bekend of de Oranjevrouwen de achtste finales bereiken) tegen Canada.

Uitslagen en stand Poule F
Op dinsdag 11 juni klinkt in Groep F het startsein voor de WK-deelnemers Chili en Zweden (vanaf 18.00 uur tegen elkaar) en wereldtitelhouder de Verenigde Staten tegen Thailand (om 21.00 uur), waarna de actuele stand in Groep F de eerste cijfers laat zien. Het programma in deze Poule F wordt verder afgewerkt op zondag 16 juni en op donderdag 20 juni.

Standen WK Vrouwen + uitslagen wedstrijden t/m finale 2019
Alle standen per poule vind je via bovenstaande links. Je kunt alle wedstrijden, de uitslagen ervan en de standen in poules ook vinden op de pagina met het speelschema WK Voetbal. Daar staan behalve de standen en het programma van alle groepen ook alle tijden en data van de achtste finales, data kwartfinales, data halve finales en datum en tijd van de WK-finale.