Zondag 12 juli 2020

Uitslagen OranjeLeeuwinnen: alle resultaten van de Oranje voetbalvrouwen

Oranje_Leeuwinnen_uitslagen_Oranje_Vrouwen.jpg

Vind hier alle uitslagen van Oranje Vrouwen Voetbal, te vinden per jaar, datum en toernooi (EK, WK, Olympische Spelen, oefentoernooien) en soort wedstrijd (kwalificatie, oefeninterlands en méér).

Welke nieuwe uitslagen zetten de Leeuwinnen neer? De OranjeLeeuwinnen kijken vooruit naar de Olympische Spelen 2020 (2021) en het EK Vrouwenvoetbal 2021 (2022). Ook al die komende wedstrijden en resultaten komen straks te staan bij alle Uitslagen van het Nederlands vrouwenelftal.

De Oranjevrouwen hebben de laatste jaren méér dan uitstekende uitslagen neergezet. Het volledige overzicht vind je hier. Het is een snelle, overzichtelijke lijst met resultaten van de wedstrijden van Oranje Vrouwen Voetbal. Deze zijn behaald in de interlands op EK's, WK's, voor kwalificatie en tijdens vriendschappelijke toernooien. Je vindt er ook de uitslagen van alle oefeninterlands.

Uitslagen OranjeLeeuwinnen | overzicht per jaar
In de lijst met alle uitslagen in de historie van de Leeuwinnen is een speciale plaats ingeruimd voor het 'nieuwe' Oranje. Dat heeft, sinds de aanloop naar het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal in 2017 in Nederland, sterk gewonnen aan populariteit. Niet in het minst dankzij de louter positieve uitslagen tijdens die 100% succesvol afgelopen Europese eindronde.

100% succesvol EK Vrouwen
De Nederlandse voetbalvrouwen behaalden de Europese titel met deze uitslagen in de groepsfase: 1-0 winst tegen Noorwegen, 1-0 winst tegen Denemarken en 2-1 winst tegen België. Gevolgd door de resultaten van 2-0 winst in de kwartfinale tegen Zweden, een 3-0 zege in de halve finale tegen Engeland en een 4-2 triomftocht in de EK-finale tegen Denemarken.

Apotheose na resultaten WK
De uitslagen van de wedstrijden op het EK in 2017 vormden een absoluut hoogtepunt. Maar ook de merendeels gewonnen wedstrijden op het WK van 2019 zorgden voor een apotheose in de historie van het Nederlands vrouwenelftal. Een finaleplaats op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal: dat was een unicum voor de Oranje Vrouwen, behaald dankzij als eerste driemaal winst in de groepsduels tegen respectievelijk Nieuw-Zeeland (uitslag 1-0), Kameroen (uitslag 3-1) en Canada (uitslag 2-1). De Leeuwinnen van Oranje maakten vervolgens niet al te lange metten met Japan in de achtste finale (uitslag 2-1), Italië in de kwartfinale (2-0) en Zweden in de halve finales (1-0, met de historische, late afstandstreffer van Jackie Groenen). Het leidde tot een ticket voor de finale. Daarin waren op zondag 7 juli 2019 de Verenigde Staten voor Nederland een maatje te groot, zowel qua spel als de uitslag van 2-0.

Uitslagen Leeuwinnen onder leiding van Sarina Wiegman
De opgang van de Leeuwinnen is ingezet door de sterke, fanatieke inzet van onder anderen voormalig bondscoach Vera Pauw, en voortgezet door één van haar opvolgers: Sarina Wiegman. Zij begon bij haar nieuwste aanstelling, begin 2017, met een 1-7 zege tegen Roemenië. In totaal zijn er onder haar leiding, tot op het moment van schrijven van dit artikel in juli 2020, 57 officiële interlands door de Oranje voetbalvrouwen gespeeld en daarmee dus evenzovele uitslagen neergezet. In totaal 42 daarvan werden gewonnen, 7 eindigden gelijk (waaronder de laatste drie (oefen)interlands vóór corona) en 8 duels gingen verloren (met een meestal nipte uitslag). 'Haar' totale doelsaldo tot dusver: 142-38.