Vrijdag 25 september 2020

Van de Sanden en Van Es kiezen voor transfer

shanice-vande-sanden-proshots.jpg

Shanice van de Sanden, Oranje Leeuwin, speelt aankomend seizoen in de Bundesliga.

Shanice van de Sanden heeft afgelopen dinsdag de transfer gemaakt van Olympique Lyonnais naar VfL Wolfsburg. Een opvallende overgang, aangezien de Franse topclub kortgeleden nog de Champions League finale won van de Duitse grootmacht. De 27-jarige Nederlandse zal bij VfL Wolfsburg teamgenoot worden van Dominique Janssen. De Duitse club won vorig seizoen de Bundesliga en het nationale bekertoernooi. Van de Sanden heeft een tweejarig contract getekend en zal spelen met rugnummer 22. Onlangs versterkte Wolfsburg zich ook al met het 20-jarige talent Joelle Smits van PSV.

Van de Sanden bij Olympique Lyonnais

Van de Sanden speelde sinds 2017 voor Olympique Lyonnais. De buitenspeelster beleefde veel hoogtepunten in Frankrijk. De Oranje-international won driemaal de UEFA Women’s Champions League en wist ook een vijftal prijzen te veroveren in de Franse voetbalcompetities. Van de Sanden was echter geen basisklant in Lyon en moest regelmatig genoegen nemen met een plekje op de reservebank. Desondanks mocht wel minuten maken in drie Champions League finales en was daarin goed voor één assist. Van de Sanden speelde 46 wedstrijden voor Olympique Lyon en kwam daarin 11 keer tot scoren.

Nieuw contract in Lyon

Van de Sanden leek kortgeleden nog voor een langer verblijf in Lyon te kiezen. De pijlsnelle aanvalster tekende in juni nog een contractverlenging bij de club. VfL Wolfsburg moest een geldbedrag betalen voor de speelster, echter is het niet bekend hoeveel er is overgemaakt. Van de Sanden kiest voor meer speeltijd, wat geen slecht idee is in aanloop naar de Olympische Spelen in Japan. “Ik ben heel blij met mijn stap naar Wolfsburg. Een club die al jaren meedoet in de top van Europa. Ik kijk er enorm naar uit om met deze club te gaan spelen voor prijzen”, aldus Van de Sanden.

Van Es keert terug in de Eredivisie Vrouwen

kika-van-es-proshots.jpg

Kika van Es keert terug naar Nederland en speelt komend seizoen in de Eredivisie

Kika van Es is dit seizoen weer te bewonderen in de Eredivisie Vrouwen. De 28-jarige verdediger heeft voor een avontuur gekozen bij FC Twente. De club uit Enschede neemt Van Es over van het Engelse Everton. De speelster heeft een contract getekend voor één seizoen. In het seizoen 2017/2018 speelde Van Es al eerder bij FC Twente, waarna zij de overstap maakte naar Ajax om uiteindelijk bij Everton uit te komen.

Van Es keert terug met mooie ervaringen

Kika van Es speelde afgelopen seizoen tien wedstrijden voor Everton in FA Women’s Super League. “Een buitenlands avontuur stond hoog op mijn lijst en met leerzame en mooie ervaringen keer ik nu terug”, aldus Van Es. “De kans om weer voor FC Twente in te spelen in de Vrouwen Eredivisie wilde ik niet laten lopen. De competitie hier ontwikkelt zich hier in Nederland, dicht bij huis, is voor mij de plek om het beste uit mezelf te halen”.

Ervaren speelster Van Es
Van Es begon haar profcarriere in het seizoen 2008/2009 bij Willem II, waarna zij de overstap maakte naar VVV-Venlo. Daarnaast speelde Van Es ook nog een viertal seizoenen voor PSV, één seizoen bij Achilles ’29 en een seizoen bij FC Twente. Na een succesvolle periode bij Ajax mocht de speelster de transfer maken naar Everton. Van Es speelde al 64 interlands voor de Oranje Leeuwinnen en won onder andere het EK-voetbal.

Bekende speelsters keren terug in Nederland

Van Es was overigens niet de eerste Oranje-international die weer terugkeerde in de Eredivisie Vrouwen. Eerder wist PSV zich te versterken met Mandy van den Berg en Sari van Veenendaal. Ajax versterkte de verdedigingslinie met Stefanie van der Gragt. De Eredivisie Vrouwen heeft dit seizoen een flinke boost gekregen. Er is meer geld vrijgekomen voor de vrouwencompetitie en de wedstrijden zijn live te bekijken op de televisie.