Woensdag 10 juni 2020

Volgende interland Oranjevrouwen over 100 dagen

Wanneer_spelen_de_Leeuwinnen.jpg

De eerste wedstrijd van de Oranjevrouwen na de coronacrisis is op 18 september 2020, uit tegen Rusland. De wedstrijd daarna is op 23 oktober.

Wanneer spelen de Leeuwinnen weer? Uitkijken naar het moment dat de Oranje Vrouwen weer in actie komen, duurt op moment van schrijven duurt nog 100 dagen. Oranje speelt op vrijdag 18 september 2020 voor het eerst na het uitbreken van de corona lockdown. Het betreft de uitwedstrijd tegen Rusland, voor EK-kwalificatie.

De interland erna is op vrijdag 23 oktober 2020. Nederland speelt dan thuis tegen Estland. Of die wedstrijd plaatsvindt in Stadion Euroborg in Groningen, waar het duel oorspronkelijk gepland stond, is nog onzeker. Of er überhaupt publiek bij mag zijn en zo ja onder welke voorwaarden, is eveneens afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Wedstrijden Oranjeleeuwinnen 2020 in teken kwalificatie EK
Ook de wedstrijd tegen Estland is voor kwalificatie voor het EK Vrouwen 2021 in Engeland, dat is uitgesteld naar 2022 en begint op 6 juli van dat jaar. Zie ook het Speelschema EK Vrouwenvoetbal.

Vier dagen daarna spelen de Oranjevrouwen uit tegen Kosovo; op dinsdag 27 oktober. En op dinsdag 1 december 2020 is de laatste wedstrijd van de Leeuwinnen van dit jaar: dan thuis tegen Kosovo. Ook deze laatste twee wedstrijden staan in het teken van plaatsing voor het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal in Engeland.

Actuele wijzigingen a.h.v. corona
Vanzelfsprekend is het doorgaan van deze interlands blijvend onder voorbehoud. Ook de tijdstippen worden nog officieel vastgesteld. Zie voor actuele informatie: Programma Oranje Vrouwen.

Nederland op weg naar EK Vrouwen in Engeland
Het uitgestelde EK in Engeland vindt nog altijd plaats in negen stadions in acht EK Vrouwenvoetbal speelsteden. Het Nederlands vrouwenelftal is in de huidige, onderbroken kwalificatiereeks voortvarend bezig. De formatie van bondscoach Sarina Wiegman staat na zes wedstrijden ongeslagen bovenaan in Poule A. De genoemde komende wedstrijden tegen achtereenvolgens Rusland (uit), Estland (thuis), Kosovo uit en Kosovo thuis maken het aantal van tien kwalificatieduels compleet. De kans dat de Oranjedames nog play-offs moeten spelen om een ticket voor het EK te bemachtigen is klein; de concurrentie staat op stevige achterstand.