Woensdag 4 september 2019

Volgende wedstrijd Leeuwinnen: Slovenië - Nederland op 4 oktober

Leeuwinnen_programma.jpg

Wanneer is de volgende wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen?

Het Nederlands vrouwenelftal speelt de volgende wedstrijd in en tegen Slovenië, op vrijdag 4 oktober 2019. Deze wedstrijd van de Oranje vrouwen volgt op de winst van 0-7 op Estland en de winst van 3-0 tegen Turkije. Ook het duel met Slovenië staat in het teken van kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal 2021.

Slovenië - Nederland in Murska Sobota
Slovenië - Nederland op vrijdag 4 oktober 2019 wordt gespeeld in het Fazanerija Stadium in speelstad Murska Sobota. Voor wie erheen wil: deze speelstad van Oranje ligt niet ver (60 kilometer) van Maribor, en vlakbij Oostenrijk en Hongarije. Het tijdstip van beginnen is op moment van schrijven nog niet bekend. Weten hoe laat de Leeuwinnen spelen? Kijk hier voor het altijd actuele overzicht van het programma en de tijden van de wedstrijden van de Leeuwinnen.

Nederland - Rusland in Eindhoven
Vier dagen na de ontmoeting van de Leeuwinnen met Slovenië is er een thuiswedstrijd: op dinsdag 8 oktober tegen Rusland. De speellocatie is dan het Philips Stadion in Eindhoven. De aftrap van die wedstrijd is 20.00 uur.

Recordinternational en topscorer Leeuwinnen
Na de winstpartijen van de OranjeLeeuwinnen in september tegen Estland en Turkije, is Vivianne Miedema nog altijd Oranjes topscorer aller tijden. Sterker nog, ze heeft met twee goals tegen Estland haar koppositie verder verstevigd. Ook Sherida Spitse is nog steviger aan kop komen te staan van een alltime Oranje-lijst: die van het aantal caps voor de Nederlandse Leeuwinnen. Spitse staat nu op 171.

Over het EK Vrouwen 2021 en de kwalificatiefase
Het EK Vrouwen 2021 wordt gespeeld in Engeland, van 11 juli tot en met 1 augustus. In Poule A van de kwalificatiefase speelt Nederland tegen Rusland, Estland, Turkije, Slovenië en Kosovo. Oranje gaat ongeslagen en nog zonder tegendoelpunt aan kop: zie ook de Stand in Groep A met de Leeuwinnen. De negen groepswinnaars en drie beste nummers twee van de Europese kwalificatiepoules gaan naar het EK. Hetzelfde geldt voor de drie winnaars van de onderlinge play-offwedstrijden tussen de overige zes groepsnummers twee. Als gastland is Engeland op het EK Vrouwen al automatisch van de partij.

Agenda_Leeuwinnen.jpg

Shanice van de Sanden vecht voor een basisplaats. De Leeuwinnen spelen in oktober weer voor EK-kwalificatie: uit tegen Slovenië en thuis tegen Rusland, in Eindhoven.