Donderdag 24 oktober 2019

Volgende wedstrijd Leeuwinnen: Turkije - Nederland op 8 november

Wedstrijden_Leeuwinnen_voor_EK_2021_kwalificatie.jpg

Wanneer spelen de OranjeLeeuwinnen weer?

De OranjeLeeuwinnen spelen weer op vrijdag 8 november 2019, voor EK-kwalificatie, om 17.00 uur uit tegen Turkije. Locatie is het Bornova Stadion in Izmir. Nederland gaat in Poule A ongeslagen aan kop met 12 punten uit 4 wedstrijden. Turkije heeft nog slechts één punt uit de eerste vier duels.

Na Turkije volgt Slovenië voor het Nederlandse vrouwenelftal
Kort na de wedstrijd Turkije - Nederland spelen de Leeuwinnen weer in eigen land, eveneens in het kader van kwalificatie voor het EK Vrouwen 2021. Slovenië is dan de tegenstander. De wedstrijd Nederland - Slovenië wordt gespeeld op dinsdag 12 november 2019, begint om 20.00 uur en vindt plaats in Arnhem in het Gelredome.

Oranjevrouwen ongeslagen
De komende wedstrijden van het Nederlands vrouwenelftal volgen op de winstpartijen in oktober van 2-4 (uit tegen Slovenië) en 2-0 (in Eindhoven tegen Rusland). Eerder al won de voormalig WK-finalist in de huidige EK-campagne met 0-7 bij Estland en 3-0 van Turkije.

Zowel Turkije als Slovenië in deze kwalificatiereeks al verslagen
De vorige wedstrijd tegen Turkije wonnen de vrouwen van Oranje dus thuis met 3-0. De vorige wedstrijd tegen Slovenië won de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zoals gezegd met 2-4.

Resterend programma Leeuwinnen
Na de wedstrijden in november gaat het EK-kwalificatieschema pas in april 2020 weer verder. Om precies te zijn op vrijdag 10 april, met Kosovo als host voor Nederland. De rest van het programma van de OranjeLeeuwinnen laat vooralsnog alleen duels zien die in het teken staan van kwalificatie voor het EK.

EK Vrouwen
Het EK Vrouwen 2021 begint op 11 juli 2021 en vindt plaats in Engeland. Bekijk hier de standen waaronder de stand in Poule A met Nederland, Rusland, Estland, Turkije, Slovenië en Kosovo. De negen groepswinnaars en drie beste nummers twee van de Europese kwalificatiepoules verdienen een EK-ticket. De overige zes nummers twee uit de negen poules spelen onderlinge play-offs. Daaruit komen de laatste drie gekwalificeerde landen tevoorschijn die gastland Engeland mogen vergezellen op de eindronde die wordt gevormd door zestien landen.