Donderdag 6 juni 2019

Vrijdag begint het WK Voetbal! Hier: jouw gids!

WK_Voetbal_vrouwen_2019_Frankrijk.jpg

Vanaf vrijdag 7 juni en tot en met zondag 7 juli 2019: het WK Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk! Programma, tv-gids, speelsteden, poules en standen, stadions, spelregels, selecties, Leeuwinnen, landenteams, uitslagen, speelschema, FIFA-ranking... c'est ici!

Vanaf vrijdag 7 juni: het WK Voetbal voor dames in Frankrijk! Het programma weten van de Leeuwinnen | Het volledige WK-speelschema met alle uitslagen | Welke teams er meedoen | Welke landen doorgaan | Hoe de speelsteden eruitzien én de stadions | Wanneer de wedstrijden (live) op tv zijn | De standen in de poules A t/m F (en natuurlijk vooral die van Poule E met Nederland) | De selectie van de OranjeLeeuwinnen en alle andere WK-selecties | Hoe hoog de landen staan op de FIFA-ranglijst | Wat de spelregels van het WK zijn | Hoe laat de wedstrijden beginnen van poulefase t/m de finale op zondag 7 juli...

... Bonjour! Al dit soort informatie is op EKvrouwen.nl (we waren er al 100% bij tijdens het voor Nederland legendarische laatste, gewonnen EK) direct vindbaar.

Speelschema WK
Vanaf de eerste aftrap op vrijdag om 21.00 uur tussen gastland Frankrijk en Zuid-Korea, in Parijs in Groep A. En tot en met de eindstrijd van het WK Vrouwenvoetbal 2019 met wie weet, wie weet wel de Leeuwinnen op 7 juli om 17.00 uur in Stade de Lyon in de gelijknamige plaats. Met tussendoor alle tijden, uitslagen, wedstrijden in de groepsfase, in de achtste finales, in de kwartfinales en in de halve finales. En eventuele actuele wijzigingen in het schema. Het complete WK-speelschema, voor het verkrijgen van het volledige overzicht, vind je hier.

Wedstrijden Nederland op WK
Wil je direct naar de wedstrijden die Nederland op het WK speelt? Kies dan bijvoorbeeld voor de pagina Programma Leeuwinnen. Daar vind je behalve het WK-programma van Oranje trouwens ook alvast de wedstrijden die de Oranjevrouwen spelen voor kwalificatie voor het EK 2021. Maar natuurlijk, eerst nog even dit WK...! Wil je weten wanneer Nederland speelt in Poule E? Wanneer de andere wedstrijden in deze groep zijn en wat de actuele stand is? Klik dan hier.

Wedstrijden, uitslagen en standen alle poules
Behalve de uitslagen, stand en het programma in Poule E met Nederland, kun je ook de letterlijke stand van zaken bekijken in alle andere groepen. In een oogopslag zie je ook wat er speelt in Groep A, Groep B, Groep C, Groep D en Groep F.

Wanneer worden de WK-wedstrijden uitgezonden, en waar?
Behalve de wedstrijden van het Nederlands vrouwenelftal die je uiteraard van begin tot eind wil zien, worden ook alle andere wedstrijden op dit wereldkampioenschap live uitgezonden. De NOS zorgt hiervoor, hetzij op televisie, hetzij online via een livestream. Behalve de NOS (via NPO) zorgen ook KNVB en OnsOranje voor nog veel meer uitzendingen. Van radio tot YouTube. Wanneer en hoe welk duel wordt uitgezonden en op welke zender, lees je hier. Je vindt er ook info over de programma's met voorbeschouwingen, interviews en analyses.

Snel zien welke landen meedoen? En hun WK-selecties?
Van Argentinië tot Zweden. Met daartussenin toplanden in het vrouwenvoetbal zoals gastland Frankrijk, huidig wereldkampioen de Verenigde Staten, Europees kampioen Nederland natuurlijk, vice-wereldkampioen Japan en nog veel meer exotische en minder exotische landen. In totaal strijden in 2019 24 landen om de wereldtitel bij de vrouwen. Welke dat allemaal zijn, zie je hier. Van daaruit klik je ook direct naar hun selecties en naar de betreffende poule waarin zij spelen.

Wie gaan door naar volgende ronde? Tegen wie kan Nederland spelen?
Dit soort informatie vind je, behalve op de pagina met het gehele speelschema, ook in de nieuwsartikelen op EKvrouwen.nl. Houd daarvoor de homepage van deze site in de gaten. We leggen je graag uit hoe het zit, ook richting de achtste finales, kwartfinales en halve finales. Zo is het interessant te weten wat de route van de Leeuwinnen op dit WK kan zijn.

Waar de Leeuwinnen spelen + info over alle Franse WK-speelsteden
Waar speelt Nederland op het WK? Antwoord: in elk geval in Le Havre (11 juni tegen Nieuw-Zeeland), Valenciennes (15 juni tegen Kameroen) en Reims (20 juni tegen Canada). De overige speelsteden zijn Montpellier, Nice, Parijs, Lyon, Grenoble en Rennes. Hoe hun stadions heten, wat de belangrijkste kenmerken zijn van deze stadions en informatie over de speelsteden zelf, vind je hier.

FIFA-ranglijst: indicatie van de sterkte van alle voetballanden
De wereldranglijst voor landenteams uit het vrouwenvoetbal geeft aan hoe de landen uit het (vrij) recente verleden gepresteerd hebben. Dit zegt veel over hun kracht, al zullen we op het WK ongetwijfeld (en hopelijk) nog veel verrassingen zien. Nederland staat in elk geval op plek 8, en speelt in de groepsfase tegen landen op plek 19 (Nieuw-Zeeland), 46 (Kameroen) en 5 (Canada). De FIFA-ranking met daarop ook de landen die de Leeuwinnen nog kunnen tegenkomen in dit mondiale toernooi, vind je hier.

WK-speelsters Leeuwinnen, historie, lijsten, spelregels, enzovoort
En zo geven we je via EKvrouwen.nl nog veel informatie. Zoals de historie van de OranjeLeeuwinnen, een overzicht van alle wereldkampioenen vrouwenvoetbal, Oranjes alltime topscorers, recordinternationals bij de vrouwen, spelregels en opzet van het WK, vanzelfsprekend ook de Leeuwinnen-selectie en nog veel, veel meer!