Vrijdag 15 november 2019

Welke landen doen mee aan het WK Handbal voor dames?

Deelnemende_landen_WK_Handbal_Vrouwen.jpg

Dit zijn de landen die deelnemen aan het wereldkampioenschap handbal 2019 bij de vrouwen, in Japan. Onder de 24 deelnemende landen: Nederland. Beeld: NHV

Deze landen doen mee aan het WK Handbal, vanaf 30 november 2019 in Japan. Het zijn er 24 in totaal. Daaronder Nederland, dat speelt in Groep A van de voorronde (groepsfase). Er doen dertien landen aan het wereldkampioenschap handbal bij de vrouwen mee afkomstig uit Europa. Vijf deelnemende landen komen uit Azië. Drie landen hebben zich vanuit Afrika gekwalificeerd, twee landen komen uit Centraal / Zuid-Amerika en er is één natie uit Noord-Amerika present tijdens de mondiale eindronde bij de handbalsters, in de Japanse speelstad Kumamoto.

Dit zijn de landen die in de finale op zondag 15 december 2019 wereldkampioen kunnen worden. In alfabetische volgorde:

Angola
Argentinië
Australië
Brazilië
China
DR Congo
Cuba
Denemarken
Duitsland
Frankrijk (als huidig wereldkampioen automatisch geplaatst)
Hongarije
Japan (als gastland automatisch geplaatst)
Kazachstan
Montenegro
NEDERLAND
Noorwegen
Roemenië
Rusland
Senegal
Servië
Slovenië
Spanje
Zuid-Korea
Zweden


Poules WK Handbal
De verdeling in de groepsfase is te bekijken per poule: zie het programma, de uitslagen en de stand van Poule A waarin Nederland speelt, Poule B, Poule C en Poule D. Of kijk bij het gehele speelschema van het WK in Japan.

Van 1957 tot 2019 | titelverdediger is Frankrijk
Meer informatie: zie Deelnemende landen WK Dames Handbal. Het WK staat voor de 24e keer op het programma en bestaat al sinds 1957. Tijdens de laatste editie in 2017 won Frankrijk, dat tevens Europees kampioen is. In de hoedanigheid van wereldkampioen bemachtigden de Francaises een WK-ticket zonder kwalificatiewedstrijden te hoeven spelen.

Speellocaties | programma Nederland in Poule A
Het Women's Handball World Championship Japan vindt plaats in Kumamoto, waarin vijf speellocaties zijn, te weten Yamaga City Overall Gymnasium, Kumamoto Prefectural Gymnasium, Park Dome Kumamoto, Aqua Dome Kumamoto en Yatsushiro General Gymnasium. Nederland speelt in Poule A in het Aqua Dome. De handbalsters van Oranje ontmoeten daarin Angola, Cuba, Noorwegen, Servië en Slovenië. De eerste wedstrijd van Nederland is op zaterdag 30 november, om 10.00 uur Nederlandse tijd tegen Slovenië. Het tijdsverschil met Japan, nu, is 8 uur.

Opzet: puntentelling, wedstrijden, winnaars, tv en meer WK Handbal info
Meer weten over hoe het eindtoernooi in elkaar zit? Uitgebreide informatie over het komende WK Dameshandbal, over allerhande zaken, lees je op deze pagina.