Woensdag 11 december 2019

WK Handbal: Wanneer speelt Nederland in de halve finale?

Halve_finales_WK_Handbal_Dames_wanneer_speelt_Nederland.jpg

Wanneer zijn de halve finales van het WK Dameshandbal? Wanneer is de halve finale met de handbalsters van Nederland tegen Rusland? De halve eindstrijd is op vrijdag 13 december. Nederland speelt om 09.30 uur.

De halve finales van het WK Handbal voor Dames worden gespeeld op vrijdag 13 december. De eerste halve finale van het wereldkampioenschap 2019 in Japan begint om 09.30 uur Nederlandse tijd. De tweede halve eindstrijd begint om 12.30 uur Nederlandse tijd. Nederland speelt in de halve tegen Rusland, na de winst van Noorwegen op Duitsland. Het tijdstip van de wedstrijd van Nederland is 09.30 uur.

UPDATE: SERVIË EN DENEMARKEN HEBBEN GELIJKGESPEELD (26-26). NOORWEGEN WINT VAN DUITSLAND (32-29). DAARMEE IS NEDERLAND DOOR NAAR DE HALVE FINALES!

De scenario's waren meervoudig, op dit WK waarin het speelschema niet alledaags is om het zomaar te zeggen. Uiteindelijk kwam het erop neer, voorafgaand aan woensdag (de laatste speeldag in de Main Round) dat het Nederlands handbalteam sowieso moest winnen van Zuid-Korea. Zulks geschiedde: het werd 40-33. Daarna zou een zege van Servië op Denemarken genoeg zijn voor een ticket voor Oranje voor de halve finales van het mondiale eindtoernooi in het Japanse Kumamoto. Echter, Servië - Denemarken eindigde gelijk. Dat betekende daarna dat Noorwegen en Duitsland alles mochten doen, behalve gelijkspelen tegen elkaar. Die wedstrijd was de laatste van woensdag in Poule 1 en: Noorwegen wint (32-29), dus Duitsland ligt eruit, en Noorwegen én Nederland zijn door.

Nederland in halve finale tegen Rusland
In de halve finales spelen kruislings de nummers 1 en 2 van Poule 1 en Poule 2 uit de Main Round tegen elkaar. Dat betekent dat Nederland als halve finalist in actie komt tegen Rusland. Rusland is namelijk de nummer één van Poule 2, terwijl Nederland door is als nummer 2 van Poule 1. Zie ook: Programma halve finales WK Handbal.