Zaterdag 15 juni 2019

WK Voetbal live op tv | Op welke zender is Nederland - Canada?

WK_Voetbal_Nederland_-_Canada_op_welke_tv_zender.jpg

Nederland - Canada wordt live op tv uitgezonden door de NOS op NPO 1, donderdag 20 juni. Nederland tegen Canada is de laatste wedstrijd voor de Leeuwinnen in de groepsfase in Poule E op het WK 2019. Hierna lonken de achtste finales.

Nederland - Canada wordt rechtstreeks uitgezonden op tv op NPO 1. De wedstrijd op donderdag 20 juni is ook live te zien op NOS.nl via livestream. Natuurlijk is er ook een integraal radioverslag. Nederland tegen Canada is de laatste wedstrijd voor de OranjeLeeuwinnen in Groep E voordat de achtste finales beginnen - met Nederland dat na de 3-1 zege op Kameroen hiervoor al geplaatst is - van het WK Voetbal in Frankrijk.

Hoe laat is Nederland - Canada op tv?
De derde groepswedstrijd voor de Oranjevrouwen tegen Canada begint om 18.00 uur. De uitzending begint om 17.25 uur. De voorbeschouwing vindt plaats live vanuit de studio én vanuit WK-speelstad Reims in stadion Auguste-Delaune.

Radioprogramma Langs de Lijn en livestream
Het treffen van de Leeuwinnen met Canada in WK-groep E is ook live te horen op NPO Radio 1, in het programma Langs de Lijn, net als de andere wedstrijden van Nederland op het WK. Zoals vermeld is de ontmoeting op het wereldkampioenschap ook te volgen via de laptop, op smartphone, op tablet of notebook: Nederland - Canada komt immers ook op internet, rechtstreeks op NOS.nl.

Commentatoren en presentatoren bij Nederland - Canada
De commentator op televisie op NPO 1 is Frank Wielaard. Hij verzorgde voor de NOS ook het commentaar bij de eerste wedstrijd van de Leeuwinnen, tegen Nieuw-Zeeland. De verslaggever op de radio (Radio NPO 1) is Edwin Cornelissen. Verder is in de studio in Nederland Gert van 't Hof de presentator die samen met ex-internationals (zowel mannen als vrouwen) en speciale gasten de analyses verzorgt, in combinatie met een vooruitblik, terugblikken en speciale fragmenten van het WK en de Oranjespeelsters. Tussendoor zijn er ook reportages en interviews met de Leeuwinnen in Frankrijk en met bondscoach Sarina Wiegman, verzorgd door Rivkah op het Veld en Jeroen Stekelenburg, live vanuit Reims.

Samenvatting Oranje - Canada
Van de wedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal tegen Canada is na afloop ook de samenvatting te zien, op zowel OnsOranje als het YouTube-kanaal van de NOS.

Meer info WK op tv en internet
Meer informatie over alle uitzendingen van de resterende wedstrijden op het WK van de achtste finales tot en met de finale, is hier te vinden bij het NOS uitzendschema WK Voetbal 2019. Daar vind je ook direct per dag welke wedstrijden hoe en op welke zender te zien zijn, en vanaf hoe laat.

Uitslagen en standen WK Poule E
Meer informatie over de stand van zaken in de poule van Nederland? Kijk dan op Uitslagen, stand en programma in Poule E.