Maandag 3 juni 2019

WK Voetbal | Op welke zender is Nederland - Nieuw-Zeeland live op tv?

WK_Voetbal_waar_Nederland_-_Kameroen_op_tv_welke_zender.jpg

Nederland - Nieuw-Zeeland, de eerste groepswedstrijd van de Oranje Leeuwinnen op het WK, is te zien op NPO 1 bij de NOS. Het WK Vrouwen, met onder meer Nederland tegen Nieuw-Zeeland, is ook live op de radio en als livestream te volgen op internet.

De allereerste wedstrijd van Nederland op het WK Vrouwen, tegen Nieuw-Zeeland, is live te zien op televisie bij de NOS op NPO1. De openingswedstrijd van de Leeuwinnen op dinsdag 11 juni (15.00 uur) in Poule E is ook integraal te horen op de Radio via NPO Radio 1, bij het programma Langs de Lijn. De wedstrijd is eveneens online te volgen via NOS.nl, dus de wedstrijd van de Oranje Vrouwen kijken kan ook op je tablet, notebook of smartphone.

Op welke zender komt Nederland - Nieuw-Zeeland | WK voetbal
Het commentaar bij de live uitzending op NPO 1 is van Frank Wielaard. Behalve Nederland - Nieuw-Zeeland worden ook alle andere wedstrijden op het WK Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk door de NOS rechtstreeks uitgezonden. In totaal 31 van alle 52 WK-wedstrijden komen live op televisie, de andere zijn te zien via de app.

>>> Uitgebreide informatie over alle uitzendingen, tijden en zenders van de wedstrijden op het WK Vrouwenvoetbal is hier te lezen.

Hoe laat begint de uitzending van Nederland - Nieuw-Zeeland?
Nederland - Nieuw-Zeeland begint om 15.00 uur. Om 14.25 uur begint Studio France: de voorbeschouwing van de wedstrijd in het Franse Le Havre vanuit de studio én het stadion (stade Océane, zie Speelsteden WK Frankrijk).

Deze ex-internationals analyseren het WK Vrouwenvoetbal
Vooraf, tijdens (in de rust) en na afloop van de wedstrijd Nederland - Nieuw-Zeeland komen bij het NOS-programma op tv deze analisten aan bod: ex-internationals Mandy van den Berg, Daphne Koster en Pierre van Hooijdonk. Zij bespreken het Nederlands vrouwenelftal en hun wedstrijden, zoals allereerst tegen Nieuw-Zeeland, met presentator Gert van 't Hof.

Interviews speelsters Oranje
De verslaggevers bij de wedstrijd van de Leeuwinnen ter plekke in het Stadion Oceane in Le Havre zijn Jeroen Stekelenburg en Rivkah op het Veld. Zij verzorgen de interviews met de speelsters van het Nederlands vrouwenelftal en natuurlijk spreken zij ook bondscoach Sarina Wiegman rond deze WK-wedstrijd in Poule E (en alle andere wedstrijden van Nederland op het WK).

Samenvatting Oranjevrouwen tegen Nieuw-Zeeland bij NOS YouTube
De radioverslaggever op Radio NPO1 is Edwin Cornelissen. Verder is zoals gezegd Frank Wielaard bij Nederland - Nieuw-Zeeland de commentator op tv. Verder is bij de NOS óók rondom deze eerste WK-wedstrijd van Nederland in Frankrijk de uitzending 'Rivkah tackelt Oranje' te zien, op YouTube op het NOS-kanaal. Bovendien komt de samenvatting van de Leeuwinnen tegen Nieuw-Zeeland, net als die van alle andere wedstrijden, op ditzelfde NOS YouTube-kanaal. Ook OnsOranje verzorgt na afloop van de wedstrijd een samenvatting met de hoogtepunten.

Van WK 2019 naar (kwalificatie) EK 2021
Overigens verzorgt na het WK 2019 Veronica TV de live uitzendingen van de wedstrijden van de Leeuwinnen voor EK-kwalificatie (EK 2021). Voor meer actuele info over de programmering op tv, radio en internet van het huidige WK 2019, zie: WK Voetbal op TV.