Zaterdag 15 juni 2019

WK Voetbal | Op welke zender is Nederland - Kameroen live op tv?

WK_voetbal_vrouwen_live_op_tv.jpg

Nederland tegen Kameroen is het tweede groepsduel van de Leeuwinnen op het WK 2019. Nederland - Kameroen wordt live uitgezonden door de NOS op NPO 1. De WK-wedstrijd van de vrouwen van Nederland is ook op de radio en online te volgen via livestream.

Het tweede WK-groepsduel van Nederland, tegen Kameroen, is op tv te zien bij de NOS op NPO1, net als de openingswedstrijd van de Oranjevrouwen. Nederland - Kameroen is op zaterdag 15 juni en begint om 15.00 uur. De tweede wedstrijd van de Leeuwinnen in Poule E is ook integraal op NPO Radio 1 te horen bij het programma Langs de Lijn. Het duel komt ook live op internet, op NOS.nl. Daarmee is de wedstrijd ook (gratis) te kijken op pc, smartphone, laptop of tablet.

Waar en hoe laat komt Nederland - Kameroen op tv?
Jeroen Elshoff is tegen Kameroen de NOS-commentator van dienst, bij de live registratie van deze WK-wedstrijd op televisie op NPO 1. Zoals wellicht al bekend zijn alle 52 wedstrijden van het WK vrouwenvoetbal rechtstreeks te zien. In totaal 31 van deze confrontaties komen op tv. Dit zijn de wedstrijden van Nederland, alle avondwedstrijden in de poulefase én alle wedstrijden in de achtste finales, kwartfinales en halve finales (en uiteraard ook de finale).

Uitzendschema WK
De overige wedstrijden op het WK in Frankrijk zijn te volgen via de app van de NOS. Op welke zender(s) (NPO 1, NPO 2 of NPO 3) de andere wedstrijden dan Nederland - Kameroen zijn, is te vinden op de pagina Uitzendschema WK Voetbal 2019: inclusief de tijden van de uitzendingen en informatie over de overige programma's rondom de ontmoeting van de Leeuwinnen met Kameroen.

Samenvatting Oranjevrouwen tegen Kameroen
Wat betreft dit laatste: de wedstrijd is na afloop ook in samenvatting te zien op het NOS YouTube-kanaal. Ook op OnsOranje komt een samenvatting met alle hoogtepunten. Daarnaast is rondom alle wedstrijden van de Leeuwinnen op dit wereldkampioenschap 'Rivkah tackelt Oranje' te bekijken, eveneens op het YouTube-kanaal van de NOS. Daarnaast is de wedstrijd als vermeld integraal op de radio (Radio NPO 1), met verslaggever Edwin Cornelissen ter plekke.

Hoe laat begint de uitzending van Nederland - Kameroen?
Nederland - Kameroen begint om 15.00 uur. Ongeveer een half uur daarvóór (hier volgt hoe laat precies zodra bekend) begint de voorbeschouwing, live vanuit de studio en vanuit speelstad Valenciennes.

Analyses Nederland - Kameroen met ex-Oranjespelers
De voormalige vrouweninternationals Mandy van den Berg en Daphne Koster, samen met ex-international Pierre van Hooijdonk analyseren bij de NOS (ook) deze tweede WK 2019-wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen. Presentator Gert van 't Hof houdt de regie, met de specialisten aan het woord vooraf, in de rust en in de nazit van de strijd.

Interviewtjes met de Leeuwinnen
Jeroen Stekelenburg en Rivkah op het Veld zijn de NOS-verslaggevers in het Stade du Hainaut in Valenciennes waar Nederland - Kameroen op het programma staat. Behalve gesprekken met enkele van de Leeuwinnen op en rond het veld, is er natuurlijk ook een vraaggesprek na de wedstrijd met Oranje-bondscoach Sarina Wiegman. Voor meer informatie over de stand van zaken in de poule van Nederland, zie: Uitslagen, stand en programma in Poule E.