Zaterdag 29 juni 2019

WK Vrouwen: in welke halve finale speelt Nederland?

Halve_finales_WK_tegen_wie_spelen_Leeuwinnen_Nederland.jpg

Waar en wanneer spelen de Leeuwinnen de halve finale van het WK Vrouwen 2019? In welke halve finale speelt Nederland?

Welke halve finale speelt Nederland op het WK Vrouwen - als het de halve finales haalt? Wanneer staat deze wedstrijd dan voor de Leeuwinnen op het programma? Antwoord: het Nederlands vrouwenelftal kan alleen in de halve finale komen te spelen op woensdag 3 juli, om 21.00 uur in Stade de Lyon in de gelijknamige speelstad in Frankrijk.

UPDATE 2: NEDERLAND WINT KWARTFINALE VAN ITALIË EN SPEELT INDERDAAD IN HALVE FINALES, OP WOENSDAG 3 JULI, TEGEN ZWEDEN. Lees verder voor het originele artikel.

UPDATE 1: Nederland is na de winst op Japan in elk geval alvast naar de kwartfinale! Lees verder voor het oorspronkelijke artikel met nog actuele informatie.

Nederland kan nog maar in één van beide halve finales komen
Natuurlijk moeten de Leeuwinnen van Oranje daarvoor eerst de achtste finales en de kwartfinales met succes doorkomen. Is dat het geval, dan staat de 1/2 finale voor Nederland dus op woensdag 3 juli 2019 op het programma; de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman kan namelijk niet meer terechtkomen in de andere halve finale op dinsdag 2 juli, die overigens eveneens wordt gespeeld in Lyon, met eveneens 21.00 uur als tijd van aftrap.

Wanneer zijn de halve finales van het WK Vrouwenvoetbal? Vind hier het programma met de data van deze twee wedstrijden in de 1/2 finales waarin mogelijk ook de Oranjevrouwen spelen voor een plek in de finale van het WK Voetbal. Meer informatie over tegen wie, waar en hoe laat de Leeuwinnen in de halve finale moeten vind je op deze pagina. Of bekijk het volledige, actuele programma WK Voetbal. Daar vind je ook de uitslagen van alle wedstrijden, de standen en het resterende schema.