Donderdag 23 november 2017

Oefenwedstrijd voor WK: winst Oranje handbaldames

Dames_handbal_Oranje_EK_Vrouwen_Oranje_juicht_ProShots_Bildbyran_-schema.jpg

De handbalsters van Oranje winnen de oefenwedstrijd tegen Italië, in aanloop naar het WK 2017 in Duitsland, ruimschoots: 41-16. Het WK Handbal Dames begint voor Nederland op zaterdag 2 december. Het toernooi zelf op vrijdag 1 december.

Met het WK 2017 in aantocht, hebben de Oranje handbaldames tegenstander Italië ruim verslagen: de oefeninterland van donderdagavond eindigde in 41-16, met Lois Abbingh als topscorer van de wedstrijd. Abbingh trof zeven keer doel, sterspeelster Estavana Polman vond het net vijf keer.

Het treffen met de handbalsters in Eindhoven tegen Italië was de laatste oefeninterland van de dames van Oranje vóór op vrijdag 1 december het Women's Handball World Championship Germany begint. Nederland zelf komt op het WK voor het eerst op zaterdag 2 december in actie, tegen Zuid-Korea.

De overige tegenstanders van het Nederlands vrouwen handbalteam in de groepsfase zijn China, Kameroen, Servië en Duitsland. Zie ook het gehele speelschema WK 2017 Handbaldames met alle wedstrijden tot en met de finale.

Selectie Oranje Handbal
Bondscoach Helle Thomsen heeft eerder deze Oranje WK-selectie handbaldames bekendgemaakt. Die bestaat uit 14 speelsters: daar komen eerdaags nog twee Oranje handbalsters bij.