Dinsdag 11 juli 2017

Leeuwinnen schrijven geschiedenis met cover VI: "Dat is emancipatie"

Miedema-Copyright-ProShots-1625830-Remko_Kool-CREDIt.jpg

Pro Shots

Een primeur vandaag voor het vrouwenvoetbal: De OranjeLeeuwinnen zijn te zien op de cover van de nieuwste Voetbal International. Hoe raar het ook klink, het is voor het eerst in de geschiedenis.

"Schaars gekleed of getrouwd met David Beckham"
"Voetbalsters op de cover van VI: dat is emancipatie", aldus Christiaan Ruesink hoofdredacteur van VI. Hij vervolgt: "Het is niet eens bedoeld als statement, maar een cover van VI waar vier voetbalsters op staan, schijnt best bijzonder te zijn. Er waren al eens eerder vrouwen te zien op de voorpagina, maar die waren meestal schaars gekleed of getrouwd met David Beckham. Jill Roord, Jackie Groenen, Shanice van de Sanden en Vivianne Miedema schrijven in die zin geschiedenis. Hopelijk doen ze dat de komende drie weken ook tijdens het EK in eigen land."

"In de lift"
Dit is dus de eerste keer dat de Nederlandse voetbal vrouwen op de cover staan van de VI. Het vrouwenvoetbal, dat al in de lift zat, zal hierdoor een boost krijgen wat het komende EK alleen maar leuker maakt!

Meer weten over het EK? Miedema vertelt EKVrouwen.nl haar voorspellingen voor het aankomende toernooi in Nederland. Bekijk het hier!