Woensdag 16 mei 2018

Ook Argentinië prooi voor volleybal vrouwenploeg

Programma_WK_Volleybal_Vrouwen.jpg

Na Thailand is ook Argentinië de mindere gebleken van de vrouwenvolleybalploeg van Oranje tijdens de eerste sessie van de Volleyball Nations League.

Het Oranje volleybalteam vrouwen heeft tijdens de Nations League ook de tweede wedstrijd afgesloten met winst: Argentinië ging tegen de Nederlanders kopje onder met 3-1. Setstanden: 22-25, 25-19, 25-8 en 25-18.

Slecht begin rechtgetrokken
Met dezelfde spelers in de arena in Jekaterinenburg (Rusland) als de basisopstelling tegen Thailand (3-0), keek Oranje aanvankelijk tegen een achterstand aan. De eerste set ging verloren, maar daarna trok Nederland de wedstrijd vlot, met drie ruimere setstanden dan de mislukte openingsset.

Nederlandse volleybalvrouwen bovenin stand Nations League
De formatie van bondscoach Jamie Morrison nestelt zich daarmee voorlopig aan kop van de Women's Volleyball Nations League, waarin zestien landen strijden om de uiteindelijke winst. Het internationale toernooi dat de opvolger is van de World Grand Prix - zie ook: Wat is de Volleyball Nations League? - bestaat voor Nederland uit vijf keer een sessie van drie wedstrijden tegen mede toplanden.

Tickets Nations League met Nederland (Apeldoorn en Rotterdam)
Nederland behoort daarbij tot de zogeheten core teams, die zeven jaar lang zeker zijn van deelname aan dit prestigieuze toernooi, in tegenstelling tot de Challenger teams die kunnen degraderen. Eind mei en begin juni mag Oranje optreden als gastland; tweemaal zelfs. Eerst in Apeldoorn met wedstrijden tegen Polen, Zuid-Korea en Brazilië, en daarna in Rotterdam met wedstrijden tegen Dominicaanse Republiek, Italië en Servië. Zie ook info kaartverkoop Women's Volleyball Nations League (met link naar de officiële organisatie-site).

Schema Nations League Volleybal vrouwen
Maar eerst is er nog Serie 2 in Japan en daarvóór nog de laatste wedstrijd nu in Rusland, donderdag 17 mei tegen de Russen zelf. Zie ook wedstrijden Nederland in Volleyball Women's Nations League 2018.