Woensdag 13 juni 2018

Opnieuw échec voor Leeuwin Tessel Middag

copyright-proshots-994712-Tessel_Middag-Pro_Shots-Erik_Pasman-HELFT.jpg

OranjeLeeuwin Tessel Middag: opnieuw een zware knieblessure...

Tessel Middag zal - opnieuw - moeten vechten als een echte Leeuwin. Opnieuw helaas niet in het veld, maar daarbuiten. Middag liep tijdens de training van zondag 10 juni een knieblessure op. Naar nu blijkt heeft ze daarbij andermaal de kruisband van haar linkerknie gescheurd.

"Verschrikkelijk nieuws"
Een persoonlijk drama. Bondscoach Sarina Wiegman verwoordt het als volgt. "Dit is verschrikkelijk nieuws, allereerst voor Tessel zelf. Ze heeft keihard gewerkt om op topniveau terug te keren en weer aan te sluiten bij de selectie van Oranje. We leven met haar mee en wensen haar veel sterkte."

Operatie
Het gebeurde net nadat ze dus weer bij Oranje was aangesloten na een lange revalidatie. Middag zal opnieuw alle moed moeten verzamelen, na natuurlijk eerst het verwerken van de dreun. De 25-jarige middenvelder van (voorlopig nog) Manchester City zal wederom worden geopereerd. Haar herstel zal helaas maanden in beslag gaan nemen. De vorige keer, in aanloop naar het voor Nederland zo succesvolle EK 2017, moest ze afhaken met exact dezelfde blessure.

Met Oranje erbij op het WK 2019 in Frankrijk?
Ze was juist eigenlijk weer geselecteerd voor de wedstrijd afgelopen dinsdag van de Oranjevrouwen tegen Slowakije in Heerenveen, op weg naar het WK in Frankrijk. Dat toernooi begint op 7 juni 2019. Als Nederland zich hiervoor weet te kwalificeren, met Noorwegen-uit nog te gaan, is dat wellicht een nieuwe doelstelling...


Bondscoach_Sarina_Wiegman_Copyright-ProShots-1389291_-_Moniek_Arends-CREDIT.jpg
Wiegman: "Dit is verschrikkelijk nieuws"