Zondag 8 juli 2018

Oranje Dames (hockey) tegen Nieuw-Zeeland, Argentinië en Duitsland op vierlandentoernooi

Programma_Oranje_Dames_Hockey.jpg

De Nederlandse hockeydames spelen vanaf woensdag 11 juli op het vierlandentoernooi van Duitsland (Grünwald), tegen Nieuw-Zeeland, Argentinië en Duitsland. In de voorbereiding op het WK Hockey 2018 voor Vrouwen in Engeland, vanaf zaterdag 21 juli, hoopt Oranje een goed vervolg te geven aan het afgelopen, gewonnen Rabobank vierlandentoernooi van Breda.

Eclatant tijdens afgelopen vierlandentoernooi
Tijdens de 'Rabobank 4-Nations Trophy Women 2018' versloeg het team van bondscoach Alyson Annan achtereenvolgens Spanje (2-0), China (7-0), Japan (4-1) en opnieuw Japan in de finale, ruimschoots met 8-2. Met Oranje treffers in de eindstrijd op naam van Carlien Dirkse van den Heuvel, Caia van Maasakker, Lidewij Welten, Maria Verschoor, Frédérique Matla, Kitty van Male, wederom Matla en Maria Verschoor.

Oranje hockeydames vanaf 11 juli vierlandentoernooi Duitsland
Tijdens de aankomende 'Four Nations Cup Women Grünwald' staat de volgende serie van drie wedstrijden op het programma. Oranje dames speelt eerst op woensdag 11 juli om 16.00 uur tegen Nieuw-Zeeland. Dan op donderdag 12 juli om 17.30 uur tegen Argentinië, gevolgd door de ontmoeting met gastland Duitsland op zaterdag 14 juli 's middags om 13.30 uur.

Hockeysters op WK eerst tegen Zuid-Korea, China en Italië
Tijdens het WK HOCKEY 2018 in Engeland (Londen) spelen de Nederlandse hockeydames in de poulefase tegen Zuid-Korea, China en Italië. Voor Oranje staat de eerste WK 2018-wedstrijd op het programma op zondag 22 juli. Zie ook het speelschema WK Hockey Dames vanaf 21 juli met groepsfase, cross-overs, kwartfinales, halve finales, wedstrijd om het brons en, uiteraard, de WK-finale, wie weet met Oranje...