Zondag 22 juli 2018

Oranje hockeydames op WK tegen Zuid-Korea: complete walk-over

Programma_Oranje_Dames_Hockey.jpg

De Nederlandse hockeydames zijn het WK 2018 Londen uitzinnig begonnen: 7-0 winst tegen Zuid-Korea. Vrijdag 27 juli wacht in Groep A de volgende tegenstander van de Oranje vrouwen: China.

Een complete walk-over. Nederland - Zuid-Korea op het WK Hockey Vrouwen in Londen was de eerste wedstrijd van de Oranje dames en het begin mag er zijn: 7-0. Alle goals vielen al voor 'rust', ofwel in de eerste twee kwarten. Daarna werd er niet meer gescoord.

Zeer zwak Zuid-Korea
De klasse van Nederland was overduidelijk, maar gecombineerd met de zwakte van de Zuid-Koreaanse hockeysters kwam het hockeyend vermogen van Oranje al helemáál tot zijn recht. Een zeer zwakke verdediging van de eerste tegenstander van ons land in Groep A stond zondagavond in Londen een walk-over geenszins in de weg. Bij een 4-0 stand wisselden de Zuid-Koreanen zelfs hun keepster, uit arren moede.

Oranje Vrouwen: 7-0 na eerste twee kwarten
Het positieve openingsresultaat op het WK was dus al vóór de tweede rustpauze beklonken. Sterker nog, al na een paar minuten in feite. Want de score liep in rap tempo op, al vanaf de allereerste minuut. Namelijk 1-0 door Frédérique Matla, in minuut 4 gevolgd door 2-0 door Lidewij Welten, in minuut 9 werd het 3-0 via Kitty van Male, in de elfde minuut 4-0 via de stick van Frédérique Matla... en zo ging het in de eerste helft van de wedstrijd via Kelly Jonker, Laurien Leurink en wederom Kitty van Male pijlsnel door, tot een totaalscore van 7-0.

Tweede helft van de wedstrijd
In de laatste twee kwarten vielen er als gezegd geen doelpunten meer. Het bekend klinkende 'Zuid-Korea kon niet, Oranje hoefde niet meer per se' werd van kracht. De wedstrijd zakte dan ook iets in, tot enige onvrede van bondscoach Alyson Annan, die haar ploeg tot aanzetten maande. Doelpunten leverde het echter niet meer op, ook niet uit de vier pogingen in de vorm van een strafcorner. Annan was echter uiteraard verder zeer content met het vertoonde spel.

"Briljant"
"Dit is hoe we kunnen spelen. Briljant. De speelsters waren gretig. Combineerden mooi. Speelden met lef en straalden plezier uit. Alles zat erin. Alleen was het jammer dat er in de tweede helft wat slordigheden in het spel slopen. Maar ja, als je met 7-0 voor staat, is het moeilijk om gretig te blijven", zei Annan na afloop tegen Hockey.nl.

Stand in Groep A WK Hockey: Nederland aan kop
Nederland gaat hiermee alvast aan kop in Groep A. Vrijdag spelen de Nederlandse hockeyvrouwen tegen China, volgende week zondag tegen Italië. Zie ook het speelschema WK Hockey Vrouwen.