Dinsdag 19 juni 2018

Vierlandentoernooi Breda: Oranje hockeydames tegen Spanje, China, Japan

Oranje_Hockey_Dames_programma_en_nieuws.jpg

Het Nederlands dames hockeyteam oefent in aanloop naar het WK 2018 in Breda tegen Spanje, China en Japan. Ook speelt Oranje eerst nog wedstrijden tegen Nieuw-Zeeland, Argentinië en Duitsland.

Het WK 2018 in Londen komt voor Oranje Hockey Dames langzaam in zicht. Eerst zijn er nog meerdere oefeninterlands, in de vorm van twee vierlandentoernooien.

Opwarmertje voor vierlandentoernooi Breda
De 8-0 tegen Canada van 18 juni jongstleden geldt als een opwarmertje voor allereerst de aankomende Rabobank 4-Nations Trophy Women 2018. Aan dit vierlandentoernooi doen behalve Nederland ook Spanje, China en Japan mee. Het toernooi begint op dinsdag 26 juni.

Tevens vierlandentoernooi Grünwald
Vanaf woensdag 11 juli is er bovendien het vierlandentoernooi van Grünwald, ofwel de 'Four Nations Cup Women Grünwald'. Daarin ontmoet de ploeg van bondscoach Alyson Annan achtereenvolgens Nieuw-Zeeland, Argentinië en Duitsland.

Programma Hockey Dames Nederland
Alle wedstrijden van het vierlandentoernooi in Breda worden gespeeld op het complex van BH & BC Breda. De Oranje hockeydames spelen eerst op 26 juni tegen Spanje om 16.00 uur. Daarna op woensdag 27 juni tegen China om 19.30 uur, gevolgd op vrijdag 29 juni door de wedstrijd tegen Japan, eveneens met als startsein 19.30 uur. Gelijktijdig is er in Breda overigens ook de allerlaatste Champions Trophy bij de heren.

Breda en Grünwald
Daarna is er op het Rabobank 4-Nations Trophy Women 2018 nog één duel voor Nederland. Afhankelijk van de eerdere uitslagen zal dat gaan om de troostfinale of de finale van dit invitatietoernooi in Breda. Zie ook het programma Oranje Hockey Dames met daarin het speelschema van het vierlandentoernooi in Breda en het vierlandentoernooi in Grünwald.

Selectie hockeyvrouwen
De selectie van de Oranje vrouwen voor de interlands in Breda wordt deze week bekend, geeft de Hockeybond aan. De Nederlandse dames die maandag in het Wagener Stadion tegen Canada in actie kwamen en het 8-0 vonnis voltrokken, zijn Anne Veenendaal, Sanne Koolen, Kitty van Male, Malou Pheninckx, Maria Verschoor, Lidewij Welten, Caia van Maasakker, Frédérique Matla, Lauren Stam, Margot van Geffen en Eva de Goede. Daarnaast kregen ook deze internationals speelminuten: Laurien Leurink, Marloes Keetels, Carlien Dirkse van den Heuvel, Lieke Hulsen, Ireen van den Assem, Josine Koning en Maartje Krekelaar.

WK Hockey vanaf 21 juli 2018
Het WK 2018 in Engeland (Londen) zelf begint op zaterdag 21 juli. Voor Nederland begint het pas echt op zondag 22 juli: dan is Zuid-Korea Oranjes eerste tegenstander. Zie ook het volledige speelschema WK Hockey 2018 Dames.