Zaterdag 14 juli 2018

Oranje hockeysters in optima forma naar WK

Programma_Oranje_Dames_Hockey.jpg

Het Nederlands hockeyteam gaat met een reeks overwinningen op zak en in optimale vorm naar het WK Hockey voor Vrouwen 2018 in Londen.

Het Nederlands elftal dames hockey kan met een goed gevoel naar het WK 2018 in Londen. De recente wedstrijden met louter overwinningen, onder andere tijdens de laatste twee vierlandentoernooien, geven daar op papier alle aanleiding voor.

Duidelijke uitslagen
De Oranje vrouwen wonnen de voorbije twee weken met 2-0 van Spanje, 7-0 van China, 4-1 van Japan, met 8-2 opnieuw van Japan (alle op het vierlandentoernooi in Breda), en met 3-1 van Nieuw-Zeeland, 2-0 van Argentinië en 4-0 van Duitsland op het vierlandentoernooi in het Duitse Grünwald.

Oranje hockeyvrouwen al jaar lang ongeslagen
Daarmee schreven de Oranje hockeydames beide vriendschappelijke toernooien op hun naam. Maar imponerend is vooral dat het Nederlands elftal al 31 keer op rij een winst heeft geboekt. De laatste keer dat het Nederlands team van bondscoach Alyson Annan verlies moest pakken, was een jaar geleden (juli 2017) met minimale cijfers (1-0) tegen België.

Doelpuntenmakers Nederland afgelopen hockey-toernooi
Tijdens het laatste dames hockey vierlandentoernooi in Duitsland kwamen de doelpunten op naam van de speelsters Margot van Geffen, Frédérique Matla (2x), Lidewij Welten, Lauren Stam (2x), Xan de Waard, Caia van Maasakker, Maria Verschoor en Frédérique Matla. Dat zag overigens ook ex-Oranje-international Arjen Robben vanaf de tribune in Grünwald.

Oranje Dames begint WK 2018 Londen op zondag 22 juli
Het WK Londen begint voor de Nederlandse vrouwen op zondag 22 juli tegen Zuid-Korea in Groep A. Daarna speelt Oranje in elk geval tegen China en Italië, alvorens - hopelijk ook voor Nederland - de kwartfinales of tenminste de cross-overs beginnen. Zie ook het speelschema WK Hockey Londen, of indien gewenst info over het toernooi WK Vrouwenhockey.