Vrijdag 29 oktober 2021

Oranje Leeuwinnen treffen Zweden op het EK 2022

oranjeleeuwinnen-os2020.jpg

Afgelopen donderdag heeft de loting voor de groepsfase van het EK 2022 plaatsgevonden. De Oranje Leeuwinnen moeten het in de groepsfase opnemen tegen het sterke Zweden, Rusland en Zwitserland. De ploeg van bondscoach Mark Parsons zal zijn groepsduels afwerken in Sheffield en Leigh. Aangezien het Europees Kampioenschap zal worden georganiseerd in Engeland.

Openingsduel tegen Zweden
De Oranje Leeuwinnen beginnen aan het eindtoernooi met een wedstrijd tegen de grote concurrent Zweden. Op 9 juli zal deze groepswedstrijd worden gespeeld in Sheffield. De Zweedse ploeg wist in 2021 nog de finale te bereiken op de Olympische Zomerspelen, waarin het na penalty’s zijn meerdere moest erkennen in Canada. Zweden is terug te vinden op de 2e plaats op de FIFA-wereldranglijst, terwijl Nederland op de 4e plaats staat.

Vier dagen later volgt het groepsduel tegen Rusland, dat momenteel op de 24e plaats staat op de wereldranglijst. De wedstrijd tegen de Russinnen zal op 13 juli worden gespeeld in Leigh. De laatste wedstrijd tegen Zwitserland (20e plaats) zal worden afgewerkt op 17 juli in Sheffield. Enkel de twee beste landen kwalificeren zich voor de volgende ronde. Eventuele tegenstanders in de kwartfinale zijn Frankrijk, Italië, België of IJsland.

Loting EK 2022 vrouwenvoetbal
Groep A: Engeland, Oostenrijk, Noorwegen, Noord-Ierland
Groep B: Duitsland, Denemarken, Spanje, Finland
Groep C: Nederland, Zweden, Rusland, Zwitserland
Groep D: Frankrijk. Italië, België, IJsland

Bekijk het EK 2022 speelschema

Finale op Wembley

Het laatste EK-voetbal werd in 2017 gespeeld in Nederland. De Oranje Leeuwinnen wonnen het eindtoernooi en zijn nog altijd regerend Europees Kampioen. Vorig jaar zou normaliter het EK hebben plaatsgevonden, maar het toernooi werd vanwege het coronavirus uitgesteld. Het EK-vrouwen start op 6 juli 2022 en de finale zal op 31 juli worden gespeeld op het beroemde Wembley in Londen.