Dit is het nieuwe Oranje Dames Leeuwinnen shirt voor het EK en OS

oranjeshirt-dames-202022.jpg

Zo ziet het shirt van de OranjeLeeuwinnen eruit. De dames van Nederland dragen dit Nike Oranje shirt op de OS 2021 en het EK 2022. Bron foto: Nike / KNVB.nl

Dit is het nieuwe shirt van de OranjeLeeuwinnen. Het shirt werd kort voor de EK kwalificatiewedstrijd tegen Rusland (17 september 2020) bekend gemaakt. Nederland draagt het vanaf nu iedere wedstrijd tot aan het Europees Kampioenschap in 2022. Het Nike tenue van de Leeuwinnen is geheel oranje en heeft de print van een leeuw(in). Lees hier hoe dit tenue er verder uitziet en hoe je het kunt kopen!

Een leeuwin op de borst
Op het vorige oranje shirt prijkte er voor het eerst een leeuwin in plaats van leeuw op de borst van de speelsters. De KNVB koos na het succes van het EK in 2017 om een speciale variant voor de vrouwen te produceren.

KNVB-shirt vrouwen: pasvorm
Waar vrouwen lang in de mannenshirts moesten rondlopen, is dat tegenwoordig gelukkig anders. Ook het nieuwe Oranje shirt van de Leeuwinnen is getailleerd en staat daarom nog beter bij vrouwelijke fans. Het V-halsje maakt het helemaal af.

Inspiratie voor het Oranje damesshirt: leeuw
De leeuw staat symbool voor Nederland en het Nederlandse voetbal. Kernwaarden van dit krachtige dier zijn trots, kracht en moed. Nike heeft de leeuw op dit nieuwe tenue een prominente plaats gegeven. De nationale trots bij zowel de mannen als vrouwen was onmisbaar en is daarom verwerkt op het oranje shirt.

Virgil van Dijk: “Het nieuwe tenue is uniek en ik hou van de boodschap die het uitdraagt. We hebben een leeuwenmentaliteit nodig om succesvol te zijn en we zullen iedereen laten zien hoe trots en sterk we zijn”.

>>> KOOP HIER JE NIEUWE LEEUWINNEN-SHIRT, ALS JE WILT MET NUMMER EN NAAM! >>>

Officiële tenue Oranje Vrouwen t/m kwalificatie EK 2022
In dit nieuwe thuisshirt spelen de Oranjevrouwen tot en met 2022. Het is dus het officiële KNVB/Nike Leeuwinnenshirt vanaf anno 2020 én tot en met einde 2022. Het hoogtepunt vormt het OS, het toernooi dat in 2021 plaatsvindt. Maar de OranjeLeeuwinnen dragen dit moderne Nike voetbalshirt daarna ook nog tijdens het EK in Engeland in 2022.

uitshirt-vandedonk.jpg

Leeuwinnen uitshirt kopen? Het shirt van Nike dat de Oranje vrouwen namens Nederland dragen op het OS 2021 en EK 2022. Beeld: Nike / KNVB

Nieuwe Oranje shirt Nederlandse dames kopen?
Klik hier om het nieuwe voetbalshirt van de Leeuwinnen van Nederland te kopen. Het shirt kun je ook bestellen met je naam erop. Zo'n Nederlands vrouwenelftalshirt is er vast ook in jouw maat, want ze zijn er in alle maten. Dus een maat XS, maat S, maat M, maat L, maat XL of maat XXL is te bestellen in deze webshop. Deze Leeuwinnenoutfit voor jong en oud kost 89,99 euro.

Leeuwinnen-shirt met je naam en nummer?
Je kunt als gezegd je nieuwe KNVB Nike shirt van het Nederlands damesteam nog leuker maken dan-ie al is, door deze te laten bedrukken met jouw naam en nummer, of met de naam en het rugnummer van je favoriete speelster van de Oranjevrouwen!