Oranje Dames Leeuwinnen tenue WK kopen | Met korting!

Oranje_shirt_dames_kopen_Leeuwinnen_WK_2019.jpg

Zo ziet het tenue van de OranjeLeeuwinnen eruit. De dames van Nederland droegen dit Nike Oranje tenue op het WK 2019. Beeld: Nike / KNVB

Dit is het tenue van de OranjeLeeuwinnen. Nederland droeg het ook op het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen, juni 2019 in Frankrijk, toen het de finale haalde. Het is nu te koop met KORTING! Zolang de voorraad strekt. Het Nederland dameselftal speelde al in dit tenue sinds de laatste oefeninterlands in aanloop naar het WK Vrouwen. Het Nike WK-shirt van de Leeuwinnen is geheel oranje. Lees hier hoe dit tenue er verder uitziet en hoe je het kunt kopen!

Officiële tenue Oranje Vrouwen t/m kwalificatie EK 2021
In dit thuisshirt spelen de Oranjevrouwen tot en met 2020. Het is dus het officiële KNVB/Nike Leeuwinnentenue in 2019 én tot en met einde 2020. Het hoogtepunt vormde het WK, waarin Nederland het in dit tenue opnam tegen Nieuw-Zeeland (1-0 winst), Kameroen (3-1 winst) en Canada (2-1 winst) in Groep E, tegen Japan in de achtste finale (2-1), tegen Italië in de kwartfinale (2-0 winst), in de halve finale tegen Zweden (0-0, 1-0 winst na verlenging) en in de (met 2-0 verloren) finale tegen de Verenigde Staten. De OranjeLeeuwinnen dragen dit moderne Nike voetbaltenue óók in de wedstrijden voor kwalificatie voor het EK Vrouwen 2021 én tijdens de opvolgende oefeninterlands.

Eerste keer ooit een tenue speciaal voor Nederlands elftal dames
Voor het eerst in de historie van het Nederlandse nationale voetbal heeft Nike een apart tenue met design speciaal voor de Leeuwinnen. Tot nog toe waren de nieuwe tenues van het Nederlands elftal van de vrouwen en mannen gelijk aan elkaar. Dit zijn de kenmerken van het Nike Oranje damestenue voor het WK 2019.

Shirt_Nederlands_elftal_dames.jpg

De voorzijde van het KNVB tenue van de Oranje dames. Beeld: Nike / KNVB

Oranje_shirt_dames.jpg

De achterzijde van het Nike tenue van de Oranje dames. Beeld: Nike / KNVB

KNVB-shirt vrouwen: iets langere mouwen
Als eerste de pasvorm: Nike heeft deze gebaseerd op de wensen van de huidige speelsters in top van het vrouwenvoetbal. Daaruit blijkt onder meer de voorkeur voor een V-hals die niet te diep is, maar wel diep genoeg om hoofd en (lang) haar makkelijk doorheen te halen. Trekkoorden en naden op de zijkant van de shorts kunnen afleiden en zijn daarom achterwege gelaten. En de mouwen zijn niet korter dan nodig om toch het vrouwelijke aspect voldoende te kunnen benadrukken.

Nike Lab: onder meer voor bepalen locaties ventilatie
Verder, zo geeft Nike op haar website aan, werden via 4D-metingen de exacte bewegingen van de speelsters vastgelegd in het Nike Sports Research Lab. Via het zogeheten heat-mapping kon worden bekeken welke delen van het lichaam vatbaarder zijn voor transpiratie. Op basis daarvan zijn de ventilatiezones bepaald.

Inspiratie voor het Oranje damestenue: de oer-Hollandse tulp
Specifiek voor Nederland - ook de Europees kampioen van 2017, met sterspeelsters als Lieke Martens en Shanice van de Sanden - heeft het tenue op detailniveau bijzondere kenmerken. Zo is de kleur retro oranje, afgewisseld met een eigentijdse, vrouwelijke twist. De outfit is geheel opgetrokken uit dit oranje, alhoewel het uittenue is uitgevoerd in fris blauw. Zowel het shirt, de broek als de kousen zijn 'bloemrijk' gedecoreerd, met als inspiratie: de eerdere successen van de Nederlandse voetbalvrouwen én de oer-Hollandse tulp. Daarnaast zijn de bestaande vrouwelijke Leeuwinnen-manen in het design bewaard gebleven.

Uitshirt_OranjeLeeuwinnen_KNVB_voorzijde.jpg

De voorzijde van het Nike uit-tenue van de Oranje Leeuwinnen. Beeld: Nike / KNVB

Uitshirt_OranjeLeeuwinnen_KNVB_achterzijde.jpg

De achterzijde van het KNVB uit-tenue van de Oranje Leeuwinnen. Beeld: Nike / KNVB

Andere kenmerken van het nieuwe Leeuwinnen-shirt
Uiteraard siert de Leeuwin nog altijd de borst, bij het thuis-tenue in helder wit. De streepjes en motiefjes op de voorzijde en achterzijde zijn subtiel en divers, en liggen zowel horizontaal, verticaal als licht gebogen. Bij de V-hals is er een wit rechtopstaand balkje, dat een soort twee-eenheid vormt met de tulpvormige V. Er is ook een Hollands kroontje, voor wie goed kijkt, bij de nek aan de binnenzijde. Natuurlijk zijn ook de logo's van Nike en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond aangebracht op dit nieuwe Leeuwinnen-shirt, -broek en -kousen.

Miljarden plastic flessen: tweede leven in voetbalshirt
Ook nu - maar dat is al zo sinds 2010 - zijn alle toptenues van Nike gemaakt van gerecyclede waterflessen. Duurzaam en milieuvriendelijk derhalve. Inmiddels zijn in de voorbije bijna 10 jaar op deze manier al meer dan 6 miljard plastic flessen een tweede leven beschoren.

Voor het eerst door de Leeuwinnen gedragen vlak voor het WK
Het Nike damestenue van het Nederlands elftal was voor het eerst live te zien tijdens de oefeninterland tegen Mexico. De Leeuwinnen gaven de primeur van het dragen van dit nieuwste shirt extra glans door in Alkmaar met 2-0 te winnen. De Oranjevrouwen droegen dit shirt óók in de historische WK-finale!

>>> KOOP HIER JE NIEUWE LEEUWINNEN-TENUE, ALS JE WILT MET NUMMER EN NAAM! >>>

Leeuwinnen_shirt_kopen.jpg

Leeuwinnen tenue kopen? Het tenue van Nike dat de Oranje vrouwen namens Nederland droegen op het WK 2019? Beeld: Nike / KNVB

Oranje tenue Nederlandse dames kopen?
Klik hier om het nieuwe voetbalshirt van de Leeuwinnen van Nederland te kopen. Het shirt kun je ook bestellen met je naam erop. Zo'n Nederlands vrouwenelftalshirt is er vast ook in jouw maat, want ze zijn er in alle maten. Dus een maat XS, maat S, maat M, maat L, maat XL of maat XXL is te bestellen in deze webshop. Deze Leeuwinnenoutfit voor jong en oud kost 89,99 euro, maar is inmiddels met korting te verkrijgen!

Leeuwinnen-shirt met je naam en nummer?
Je kunt als gezegd je nieuwe KNVB Nike shirt van het Nederlands damesteam nog leuker maken dan-ie al is, door deze te laten bedrukken met jouw naam en nummer, of met de naam en het rugnummer van je favoriete speelster van de Oranjevrouwen!

Voetballers en voetbalsters evolueren qua stijl, beweging, tactiek en techniek en daarop zijn de moderne technologieën van Nike, het wereldberoemde Amerikaanse sportkledingconcern, aangepast. Daarbij heeft het team van ontwerpers van Nike nauw contact gehad met een selectie van topspeelsters uit diverse landen. Zij gaven aan wat qua pasvorm voor hen een voorwaarde is om in internationale topwedstrijden maximaal te kunnen presteren. Zodat de outfit niet alleen met de volksliederen lekker zit, maar vooral een zo optimaal mogelijk een-tweetje vormt bij uiteenlopende atletische bewegingen.