Woensdag 23 mei 2018

Oranje volleybaldames niet meer ongeslagen

Wedstrijd_Nederlands_volleybalteam_Dames.jpg

De Nederlandse volleybal damesploeg heeft de koppositie in de Nations League moeten overdragen aan directe tegenstander Verenigde Staten, na de 3-0 nederlaag.

De eerste nederlaag voor de Oranje volleybaldames in de Women's Nations League is een feit. Woensdagochtend in het Japanse Toyota bleken de Verenigde Staten de bovenliggende partij, met 3-0. Setstanden: 25-19, 25-21 en 25-23.

4 x winst | nu 1 x verlies
Bondscoach Jamie Morrison zag zijn volleybal equipe de ongeslagen status in de Nations League kwijt raken, na eerdere winstpartijen op achtereenvolgens Thailand (3-0), Argentinië (3-1), Rusland (3-0) en België (3-2).

Donderdag 24 mei tegen Japan
Laatstgenoemde partij tegen België én de partij van woensdag tegen team USA vonden plaats in Japan, waar op donderdag 24 mei nog een wedstrijd op het programma staat, om 12.10 uur tegen het gastland. Het is de derde en laatste in de tweede serie. Elke serie bestaat uit drie wedstrijden en er zijn in totaal vijf van die sessies. Daarna zijn er de zogeheten 'Final Six', waarin definitief de prijzen worden verdeeld.

Meer spanning dan eindstand doet vermoeden
Nederland is de koppositie in de Volleyball Nations League nu verloren, aan de directe tegenstander zelf. Maar de wedstrijd tegen de Verenigde Staten was lange tijd géén gelopen race. Met als basisspeelsters Yvon Beliën, Maret Balkestein-Grothues, Lonneke Slöetjes, Anne Buijs, Laura Dijkema, Nicole Koolhaas en Kirsten Knip zag Oranje aanvankelijk dat de Verenigde Staten méér in te brengen hadden, maar de laatste twee sets leverden desondanks een mooie tweestrijd op, met veertien Oranje-trefpunten via Balkestein-Grothues.

Volgende wedstrijden in de Vrouwen Volleyball Nations League
Donderdag is er als gezegd in Toyota nog de wedstrijd tegen het gastland. Nederland bezet nu samen met Zuid-Korea de vierde plek. De Verenigde Staten leiden met dertien punten. Noteer verder zeker óók de Women's Volleyball Nations League-series in Apeldoorn en Rotterdam. Eind mei en begin juni speelt Oranje in totaal zes duels; in Apeldoorn tegen Polen, Zuid-Korea en Brazilië, in Rotterdam tegen Dominicaanse Republiek, Italië en Servië. Zie ook info kaartverkoop Women's Volleyball Nations League (met link naar de officiële organisatie-site). Zie ook wedstrijden Nederland in Volleyball Women's Nations League 2018, plus de stand, die voor het Nederlands vrouwen volleybalteam nu 11 punten laat zien uit 5 duels.