Dinsdag 22 mei 2018

Oranje volleybaldames: overwinning numero 4

Nederlands_volleybalteam_dames_-_Anne_Buijs.jpg

Anne Buijs was op dreef in de vierde wedstrijd van de Oranje volleybalvrouwen in de Nations League. Ook dit duel ging gewonnen: 3-2 tegen België.

Opnieuw een zege voor de Nederlandse volleybaldames in de Volleybal Nations League: 3-2 tegen België. Setstanden België - Nederland: 25-21, 19-25, 25-23, 29-31 en 10-15.

Eerste vijfsetter voor de nog ongeslagen Oranje volleybalsters
In Toyota in Japan staat de nieuwe set van drie wedstrijden van de volleybalvrouwen van Oranje op het programma, waarvan de eerste tegen de Belgen al succesvol is verlopen. Net als de winstpartijen vorige week tegen Thailand, Argentinië en Rusland. Wel moest Oranje voor het eerst twee sets gewonnen geven, maar de ploeg van bondscoach Jamie Morrison trok dus uiteindelijk wederom aan het langste eind. Ondanks een matchpoint tegen in de bijzonder enerverende vierde set, waarna de vijfde weer een (gemakkelijkere) prooi werd voor Nederland.

Volgende wedstrijden in de Volleyball Nations League
Nederland komt woensdag en donderdag in Toyota wederom in actie. De Verenigde Staten en het huidige gastland zijn de volgende opponenten. Noteer ook alvast de Women's Volleyball Nations League-sessie in Apeldoorn en Rotterdam. Eind mei en begin juni speelt Oranje in totaal zes duels; in Apeldoorn tegen Polen, Zuid-Korea en Brazilië, in Rotterdam tegen Dominicaanse Republiek, Italië en Servië. Zie ook info kaartverkoop Women's Volleyball Nations League (met link naar de officiële organisatie-site). Zie ook wedstrijden Nederland in Volleyball Women's Nations League 2018, plus de stand, die voor het Nederlands vrouwen volleybalteam nu 11 punten laat zien uit 4 duels.