Woensdag 13 juni 2018

Oranje volleybalsters in Final Six Nations League

Programma_WK_Volleybal_Vrouwen.jpg

Het Nederlands vrouwen volleybalteam weet zich al verzekerd van de finale van de Nations League. De Oranje dames horen na de zege op China bij de Final Six. Het finale-programma begint op 27 juni 2018.

Het vrouwen volleybalteam van Nederland is al zeker van deelname aan de finale van de Women's Volleyball Nations League, ofwel de Final Six. Oranje is namelijk al zeker van een plek bij de bovenste 5, na de 3-1 zege op China, woensdagavond in het Duitse Stuttgart. Setstanden: 26-24, 17-25, 25-17 en 25-21.

Wedstrijden Final Six Women's Nations League vanaf 27 juni 2018
Hetzelfde China is gastland van de Final Six en was daarmee al automatisch geplaatst voor de finaleronde. De zes landen, waaronder dus Nederland en China, komen in actie in speelstad Nanjing, van 27 juni tot 1 juli.

China niet op zijn sterkst
De ploeg die het Oranje van bondscoach Jamie Morrison trof in de op een na laatste wedstrijd van de eerste sessies van de Nations League, vormde een B-team. China hoeft immers niet bij de voorlopige top 5 te eindigen, wat Oranje dus inmiddels is gelukt. De 3-1 overwinning op China was alweer de elfde in de Women's Volleyball Nations League voor Nederland, het nieuwe toernooi in 2018.

Nederland tegen Duitsland
Donderdag is er voor de Nederlandse dames nog één wedstrijd in de vijfde sessie te gaan: opnieuw in Stuttgart, tegen thuisland Duitsland.