Donderdag 31 mei 2018

Oranje volleybalsters slikken nederlaag

Opzet_WK_Volleybal_Vrouwen_2018_Japan.jpg

De tweede nederlaag in de Women's Nations Volleyball League is voor Oranje een feit: Brazilië was met 3-1 te sterk.

In de FIVB Women's Nations League, voor een volle bak in Apeldoorn, heeft Nederland niet weten te winnen van concurrent Brazilië. De Brazilianen gaven Oranje hiermee een psychologisch tikkie. Setstanden: 25-23, 26-24, 13-25, 25-22.

Veel scorende vedette Braziliaanse volleybaldames
Tandara Caixeta was aan Braziliaanse kant de meest in het oog springende vedette, met maar liefst 31 treffers, en zelfs al de 85e in drie wedstrijden. Daartegenover stonden nog wel de cijfers van Lonneke Slöetjes en Anne Buijs: beiden goed voor 19 punten. Maar ook de krachtige verdediging van de ervaren Zuid-Amerikanen maakten dat Nederland genoegen moest nemen met een nederlaag, de tweede in deze allereerste Women's Volleyball Nations League.

Oranje nog altijd goede kans op Final Six
Ook tegen een andere grote concurrent - de Verenigde Staten - delfden de Nederlandse vrouwen (eerder in het toernooi) het onderspit. Oranje hoeft echter voor een goede klassering voorlopig niet te vrezen, want draait nog altijd bovenin mee, met volledig kans op het behalen van de Final Six.

Alleen de derde set was voor Nederland
Bovendien droeg ook de Oranje volleybalsters wel degelijk bij aan een wedstrijd die van hoge kwaliteit was. De Oranje dames waren vooral in vorm in de derde set, bij een 2-0 achterstand, maar de vierde was weer 'gewoon' voor de Brazilianen.

"Dit was een geweldige partij volleybal"
Anne Buijs, tegenover Volleyball.world: "Dit was een geweldige partij volleybal, met twee zeer agressief spelende teams. We hebben de wedstrijd verloren op enkele details en ook Tandara was vandaag moeilijk te stoppen. We willen grote teams zoals Brazilië zo graag verslaan, maar tot dusver is het ons nog niet gelukt. Maar we blijven ons verbeteren, zodat het op een dag wél zal lukken."

Komende wedstrijden Oranje in Women's Volleyball Nations League
Nederland ligt als gezegd nog altijd op koers voor de finaleronde, met nog een redelijk lange reeks wedstrijden in de Nations League te gaan. De komende drie wedstrijden zijn in Rotterdam, al vanaf dinsdag 5 juni. In Topsportcentrum Rotterdam ontvangt Nederland eerst de Dominicaanse Republiek. Op woensdag 6 juni gevolgd door de wedstrijd tegen Italië en op donderdag 7 juni speelt Oranje tegen Servië. Al die drie wedstrijden beginnen om 19.30 uur. Zie ook het speelschema.