Zondag 13 mei 2018

Oranje volleybalsters: start Volleyball Nations League

Volleyball_Womens_Nations_League_2018_en_WK_speelschema_Oranje_volleybal_dames.jpg

Vind hier het programma van de Oranje volleybalsters: de Nederlandse dames spelen tijdens de nieuwe Volleyball Nations League in Rusland, Japan, Apeldoorn, Rotterdam en Duitsland. Zie hier het speelschema.

Het Nederlands vrouwen volleybalteam begint op dinsdag 15 mei aan de gloednieuwe Volleyball Nations League 2018. De Oranje volleybaldames beginnen in Rusland (Jekaterinenburg) aan de eerste serie van in totaal vijf series van drie wedstrijden. De eerste tegenstander van Nederland is Thailand, gevolgd door Argentinië (woensdag 16 mei) en Rusland (donderdag 17 mei). De eerste wedstrijden van Serie 1 beginnen om 13.30 uur. De wedstrijd tegen het gastland begint om 16.00 uur.

Serie 1 t/m 5 van de Vrouwen Volleyball Nations League
In Serie 2 (vanaf dinsdag 22 mei) zijn België, Verenigde Staten en gastland Japan de tegenstander. In Serie 3 (vanaf dinsdag 29 mei, in Apeldoorn) zijn Polen, Zuid-Korea en Brazilië de opponent. In Serie 4 (vanaf dinsdag 5 juni, in Rotterdam) spelen de Oranje volleybaldames tegen Dominicaanse Republiek, Italië en Servië. In de laatste ronde van de Volleyball Nations League, Sessie 5 (vanaf dinsdag 12 juni) staan Turkije, China en gastland Duitsland aan de andere kant van het net. Zie hier het volledige schema Volleybal Nations League.

Tweemaal 3 wedstrijden = 6 wedstrijden in Nederland
Nederland speelt dus tweemaal drie wedstrijden in eigen land: op 29, 30 en 31 mei in Omnisport Apeldoorn tegen respectievelijk Polen, Zuid-Korea en Brazilië. En op 5, 6 en 7 juni in Topsportcentrum Rotterdam tegen respectievelijk Dominicaanse Republiek, Italië en Servië. Zie ook deze pagina met info tickets Volleyball Nations League Dames Oranje.

Opzet Volleyball Nations League
De Volleyball Nations League voor dames is een nieuwe competitie voor landenteams, voor het eerst op het programma in 2018. Het is in plaats van de World Grand Prix voor vrouwen. Dit nieuwe elitetoernooi valt onder de wereldvolleybalbond FIVB.

Zie ook: Wat is de Volleyball Nations League?

Zie ook: Selectie Volleybal Oranje Dames voor Nations League