Vrijdag 17 juli 2015

Bondscoach Reijners stopt

De KNVB en bondscoach Roger Reijners van het Nederlands vrouwenelftal gaan per 1 augustus uit elkaar, heeft de KNVB bekendgemaakt. Reijners was bondscoach van de OranjeLeeuwinnen sinds 1 november 2010. Met zijn team behaalde hij het EK in 2013 en, voor het eerst in de historie, het wereldkampioenschap (2015).

Goede en vruchtbare periode
Manager vrouwenvoetbal Minke Booij van de KNVB: "Roger heeft ontzettend veel voor de OranjeLeeuwinnen betekend. Hij is de eerste coach die het team naar het WK begeleidde. We kijken dan ook terug op een goede en vruchtbare periode. Met het aanstellen van een nieuwe coach kiezen we echter voor de lange termijn."

"Optimaal klaarstomen voor EK in eigen land"

Reijners liet de KNVB weten zijn huidige contract, dat medio 2016 afliep, niet te verlengen. Dat betekent dat de KNVB anders in de tweede helft van 2016 een nieuwe bondscoach had moeten aanstellen. Booij: "We willen de nieuwe bondscoach langer dan een jaar voorbereidingstijd geven op het Europees kampioenschap 2017, om het team optimaal klaar te stomen voor het EK in eigen land."

Reijners: Begrijpelijke keuze
"Omdat ik er voor gekozen heb mijn contract niet te verlengen, begrijp ik de keuze van de KNVB voor een andere coach", zegt Reijners. "Natuurlijk had ik graag de Olympische Spelen in 2016 mee willen maken en daarna afscheid genomen. Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen periode en daar wil ik zeker de speelsters en staf voor bedanken."

Voorlopig neemt Sarina Wiegman, de huidige assistent-bondscoach, de taken van Reijners waar.

Bron: KNVB