Woensdag 17 augustus 2016

Afscheid assistent-coach Jan Willem van Ede bij Oranjevrouwen

copyright-proshots-939433-Jan_Willem_van_Ede-Pro_Shots-Jasper_Ruhe.jpg

De KNVB neemt afscheid van Jan Willem van Ede, die assistent-coach en keeperstrainer was van het Nederlands vrouwenelftal. Het verbreken van het contract komt door een verschil van inzicht tussen hem en bondscoach Arjan van der Laan.

Bondscoach Arjan van der Laan, in een verklaring van de voetbalbond: "Het is spijtig dat de samenwerking met Jan Willem eindigt, maar ik heb de afgelopen maanden moeten concluderen dat we op een aantal vlakken niet op één lijn zitten. Dat doet niets af aan zijn jarenlange inzet voor het Nederlands vrouwenelftal, maar naar mijn mening is er helaas onvoldoende basis om verder te gaan."

"Fantastisch werk"
“Jan Willem heeft fantastisch werk geleverd bij de KNVB,” zegt manager Vrouwenvoetbal Minke Booij. “Mede door hem professionaliseerde het Nederlands vrouwenelftal de afgelopen jaren en behaalde het team mooie resultaten. Maar zoals dat soms gaat binnen teams en organisaties, ontstond er tussen Jan Willem en de hoofdcoach een verschil van inzicht over de te varen koers bij het Nederlands elftal. Daarom hebben we besloten dat we de samenwerking beëindigen. We wensen Jan Willem veel succes in zijn verdere carrière.”

Carrière
Jan Willem van Ede was sinds 2005 onderdeel van de technische staf van het Nederlands vrouwenelftal. De oud-doelman van onder andere FC Utrecht en PSV was bij de KNVB actief als assistent- en keeperstrainer bij meerdere nationale jeugdelftallen.