Dinsdag 25 september 2018

Oranje Vrouwen-selectie voor WK-play-offs tegen Denemarken

Programma_Nederlands_vrouwenelftal_-_coach.jpg

Bondscoach Sarina Wiegman heeft haar selectie voor de play-offs van de Oranje Vrouwen tegen Denemarken rond.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal voor de play-offduels met Denemarken in de strijd om WK-kwalificatie, bestaat uit deze 23 speelsters.

Selectie Nederlands vrouwenelftal
Loes Geurts (Göteborg FC), Lize Kop (Ajax), Sari van Veenendaal (Arsenal), Dominique Bloodworth (Arsenal), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Kika van Es (Ajax), Danique Kerkdijk (Bristol City), Desiree van Lunteren (SC Freiburg), Liza van der Most (Ajax), Siri Worm (Everton), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Inessa Kaagman (Everton), Jill Roord (Bayern München), Sherida Spitse (Vålerenga), Kelly Zeeman (Ajax), Lineth Beerensteyn (Bayern München), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyon).

Van der Gragt absent
Verdediger Stefanie van der Gragt is nog altijd herstellende van haar bovenbeenblessure. Daarom behoort zij niet tot de bovengenoemde lijst met namen.

Herkansingsreeks voor Leeuwinnen op weg naar WK
Nederland slaagde er eerder niet in om via de reguliere kwalificatiereeks in Groep 3 een ticket voor het WK 2019 af te dwingen. Noorwegen zegevierde in de groep, twee punten los van de Oranje Leeuwinnen, die wel de rest (Ierland, Slowakije en Noord-Ierland) achter zich hielden en zodoende via play-offs een herkansingsreeks mogen ingaan.

In totaal vier play-offwedstrijden nodig voor WK-ticket
Deze play-offwedstrijden voor het WK in Frankrijk bestaan uit twee keer twee wedstrijden. Nederland kan alleen door naar de laatste twee play-offwedstrijden als het eerst afrekent met Denemarken over twee ontmoetingen.

Nederland - Denemarken: 5 oktober in Breda
Nederland begint op vrijdag 5 oktober om 20.00 uur in eigen land, in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Vier dagen erna, dinsdag 9 oktober, is de uitwedstrijd tegen Denemarken, vanaf 18.00 uur in het Viborg Stadion in de gelijknamige plaats.

Programma WK Vrouwen 2019
Tonen de Nederlandse vrouwen zich de betere, dan wacht de winnaar van de andere aankomende ontmoeting in de play-offs: die tussen Zwitserland en België. Die tweede play-off-fase wordt afgewerkt tussen 7 en 13 november. Alleen de uiteindelijke winnaar van de vier deelnemende landen gaat naar het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen WK van 7 juni tot en met juli 2019. Aan het mondiale toernooi doen in totaal 24 landen mee.