Maandag 15 oktober 2018

Oranje vrouwen spelen play-off finale tegen Zwitserland eerst in Utrecht op vrijdag 9 november

Programma_Vrouwen_Oranje_Leeuwinnen.jpg

De Oranje Leeuwinnen beginnen de finales van de play-offs voor het WK 2019 in Utrecht. De thuiswedstrijd tegen Zwitserland is op vrijdag 9 november in stadion De Galgenwaard. De return is op dinsdag 13 november in Schaffhausen

De data van de finale play-off wedstrijden voor een ticket voor het WK 2019, zijn bekend. De Oranje Vrouwen spelen tegen Zwitserland eerst op dinsdag 9 november om 20.00 uur in stadion De Galgenwaard in Utrecht. De return in Zwitserland is op dinsdag 13 november om 19.00 uur in Schaffhausen, in stadion LIPO Park.

Wereldkampioenschap voetbal vrouwen: van 7 juni t/m 7 juli 2019 in Frankrijk
Nederland won de halve finales van de play-offs tegen Denemarken tamelijk overtuigend met 2-0 thuis en 1-2 uit. Nu zijn de Oranje Leeuwinnen nog 'maar' twee wedstrijden verwijderd van deelname aan het WK in Frankrijk. Winnen de Nederlandse vrouwen over twee wedstrijden van de Zwitserse vrouwen, dan is Nederland de laatste Europese deelnemer aan het WK, waaraan 24 landen meedoen. Het WK Vrouwen 2019 begint op 7 juni. De finale van het WK is op 7 juli 2019.

Statistieken vrouwen Nederland - Zwitserland
De Oranjevrouwen speelden 22 keer eerder tegen Zwitserland. De eerdere ontmoetingen eindigden vijf keer in een gelijkspel, vijftien keer in een overwinning voor Nederland en twee keer in een overwinning voor de Zwitsers. De laatste ontmoeting vond plaats op 2 maart 2016. In de strijd om kwalificatie voor de Olympische Spelen won Nederland met 3-4 van Zwitserland.

Kaartverkoop
De voorverkoop voor het thuisduel start voor Oranje ClubCardhouders op woensdag 17 oktober om 12.00 uur. De reguliere kaartverkoop begint op vrijdag 19 oktober, eveneens om 12.00 uur.