Dinsdag 4 september 2018

Oranje Vrouwen spelen play-offs voor WK op maandag 1 en dinsdag 9 oktober

Oranje_Leeuwinnen_programma_Vivianne_Miedema.jpg

Oranje verliest de laatste groepswedstrijd in Groep 3 van de Europese WK-kwalificatie uit tegen Noorwegen. Nu spelen de Leeuwinnen in elk geval in de halve finales van de play-offs op maandag 1 en dinsdag 9 oktober 2018.

De Oranje Leeuwinnen spelen in de halve finales van de play-offs op maandag 1 en dinsdag 9 oktober 2018. Kwalificatie voor het WK 2019 in Frankrijk is na de 2-1 uitnederlaag in Oslo tegen Noorwegen nog vier wedstrijden weg.

Oranje verloor de laatste groepswedstrijd in Groep 3 van de Europese WK-kwalificatie uit tegen Noorwegen. Het tegendoelpunt van Vivianne Miedema na een wervelende beginfase van de Noren mocht Nederland niet meer baten. Ook al omdat Noorwegen over de hele wedstrijd beter en scherper was.

Nederland speelt nu play-offs op 1 en 9 oktober 2018. De play-offs voor het WK 2019 in Frankrijk bestaan uit twee keer twee wedstrijden. Mogelijke tegenstander(s) zijn Zwitserland, België en Denemarken, de andere deelnemende landen aan de komende beslissingswedstrijden.

Eerst zijn er de play-offs halve finales: deze bestaan uit een uitwedstrijd en een thuiswedstrijd (of in andere volgorde), op maandag 1 oktober en dinsdag 9 oktober 2018. De loting voor de play-offs is op vrijdag 7 september 2018.

De finale van de play-offs is in november 2018: op maandag 5 november en dinsdag 13 november 2018. Daarin staan logischerwijs de twee winnaars van de halve play-off-finales tegenover elkaar. Ook dan is er dus een thuiswedstrijd en een uitwedstrijd.

Alleen de winnaar plaatst zich voor het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal. Dat staat op het programma van 7 juni tot en met 7 juli 2019, in Frankrijk. Vanuit Europa zijn acht WK-tickets beschikbaar. De zeven groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap.

De vier beste nummers twee strijden zoals gezegd in oktober/november 2018 in een dubbele play off-ronde om het laatste WK-ticket. Het WK 2019 in Frankrijk is de achtste editie van de mondiale eindronde in het vrouwenvoetbal. Aan het toernooi doen 24 landen mee.

Zie ook: Programma Oranje Leeuwinnen.