Maandag 9 april 2018

Oranje Vrouwen tegen Ierland zonder Van Es en Miedema

Speelsters-Kika_van_Es_-_Copyright-ProShots-1174548_-_Remko_Kool-HELFT-CREDIT.jpg

Kika van Es is er dinsdag uit tegen Ierland niet bij. Ook Vivianne Miedema is niet fit en zit op de bank. De OranjeLeeuwinnen spelen opnieuw voor WK-kwalificatie.

Het Nederlands vrouwenelftal is zonder FC Twente-speelster Kika van Es naar Dublin afgereisd. Daar spelen de Oranje vrouwen de vijfde wedstrijd in het kader van kwalificatie voor het WK 2019.

Update: ook Vivianne Miedema is niet fit; zij begint op de bank.

Nederland samen met Ierland aan kop in Groep 3
Het uitduel met de Ieren volgt kort na de 7-0 in Eindhoven tegen de Noord-Ieren. Met treffers van Lieke Martens (1-0 en 2-0), Vivianne Miedema (3-0), Sherida Spitse (4-0 uit een strafschop en de 6-0), Shanice van de Sanden (5-0) en een eigen doelpunt van Simpson, is de stand van zaken in Groep 3 het gunstigst voor Nederland. Net als de komende opponent staat Oranje op 10 punten uit 4 duels, maar de Leeuwinnen beschikken over een beter doelsaldo (13-0 om 6-1).

Wiegman: geen vervanger voor Van Es
Van Es kan dus niet actief bijdragen aan deze belangrijke wedstrijd. Dit komt nog door voetklachten na een botsing op de training van woensdag 4 april. Verder is tot op dit moment de selectie in tact, waarbij bondscoach Sarina Wiegman voor de speelsters van FC Twente geen vervanger heeft opgeroepen.

Enige puntenverlies Oranje was tegen... Ierland
De wedstrijd tegen Ierland is op dinsdag 10 april en begint om 20.00 uur Nederlandse tijd. In Ierland is het dan 19.00 uur. Het thuisduel van november 2017 eindigde in een 0-0: het enige puntenverlies van de OranjeLeeuwinnen in de huidige kwalificatiereeks tot dusver.

Ierland tegen de OranjeLeeuwinnen: cruciaal duel
De aankomende interland tegen de Ieren is van groot belang, omdat alléén de nummer één zich rechtstreeks plaatst voor het WK 2019 in Frankrijk. Voor de nummer twee is er mogelijk nog een herkansing in de vorm van de play-offs, maar dit geldt alleen voor de vier beste nummers twee van de zeven Europese groepen.

De aangepaste, 22-koppige selectie van het Nederlands vrouwenelftal: Sari van Veenendaal (Arsenal), Jennifer Vreugdenhil (Valencia), Lize Kop (Ajax), Lineth Beerensteyn (Bayern München), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Stefanie van der Gragt (Ajax), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Ellen Jansen (FC Twente), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (Bristol City), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Liza van der Most (Ajax), Jill Roord (Bayern München), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Sherida Spitse (Vålerenga), Siri Worm (Everton) en Kelly Zeeman (Ajax).