Donderdag 8 juli 2021

OranjeLeeuwinnen aangekomen in Tokyo

Vivianne_Miedema_tegen_noorwegen.jpg

@proshots

De Nederlandse vrouwenvoetbalploeg is op woensdagochtend 7 juli 2021 gearriveerd in Japan. De OranjeLeeuwinnen zijn de eerste Nederlandse delegatie die zijn afgereisd naar de speelstad Tokyo. De voetbalsters moesten na de lange vliegreis nog langs diverse checkpunten, waardoor het ruim vier uur duurde voordat de ploeg zijn reis mocht vervolgen. De Oranje Leeuwinnen moesten een coronatest ondergaan en alle formulieren werden gecheckt door de Japanse douane.

Kamogawa

Het Nederlands vrouwenteam vloog dinsdag van Amsterdam naar Tokyo. Naast het voetbalteam zat ook kanovaarster Martina Wegman aan boord van het vliegtuig. De OranjeLeeuwinnen reden vervolgens met de bus naar de badplaats Kamogawa, ongeveer op twee uur afstand van de hoofdstad. De ploeg van Sarina Wiegman zal daar de komende tijd aan de voorbereiding gaan beginnen op de Olympische Spelen. Bij aankomst in de Japanse badplaats stond de ploeg een verrassing te wachten. De burgemeester van Kamogawa wachtte de spelersgroep op.

Er ontbreekt overigens nog één speler in de Oranje selectie. De doelvrouw Loes Geurts kwam woensdagavond nog in actie voor haar club BK Hacken en reist direct na de wedstrijd alsnog naar Japan. De 35-jarige doelvrouw zal hoogstwaarschijnlijk plaats moeten nemen op de bank tijdens de Olympische Spelen.

OranjeLeeuwinnen spelen op 21 juli
De Olympische Spelen in Tokyo beginnen al vroeg voor de OranjeLeeuwinnen. De openingsceremonie zal op 23 juli 2021 plaatsvinden, maar twee dagen eerder spelen de Oranje vrouwen al hun eerste wedstrijd tegen Zambia. Het duel zal om 13:00 uur (Nederlandse tijd) worden afgetrapt in het Miyagi Stadion in Rifu. De finale van het Olympisch voetbaltoernooi zal plaatsvinden op 6 augustus 2021 in het Olympisch Stadion van Tokyo. Nederland speelt naast Zambia ook nog tegen China en Brazilië in de groepsfase van het evenement.