Maandag 4 maart 2019

OranjeLeeuwinnen oefenen óók tegen Chili

Programma_Vrouwen_Oranje_Leeuwinnen.jpg

Opnieuw is er een nieuwe oefeninterland voor het Nederlands vrouwenelftal in aanloop naar het WK 2019. De Leeuwinnen van Oranje spelen op vrijdag 9 april tegen Chili.

Opnieuw een interessante oefeninterland op het programma van de Oranje voetbalvrouwen: Nederland speelt op dinsdag 9 april om 18.30 uur tegen Chili. Dat is vier dagen na de wedstrijd tegen Mexico in Arnhem en staat uiteraard eveneens in het teken van de voorbereiding op het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen. De locatie van de wedstrijd tegen Chili wordt later nog bekendgemaakt, zo geeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond aan.

Nederlands vrouwenelftal tegen Chili = primeur
Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de OranjeLeeuwinnen tegen Chili een wedstrijd spelen. Chili staat op plaats 32 van de FIFA-ranking, hetgeen op papier betekent dat deze tegenstander niet al te moeilijk zal zijn in de periode van warming-up voor het WK.

Kaartverkoop Oranje Vrouwen
De speelsters van Oranje zijn tegen Chili waarschijnlijk in eigen land te bewonderen. De kaartverkoop moet echter nog beginnen en de precieze speellocatie moet nog bekend worden gemaakt.

Chili op WK in Groep F
Chili is één van de vier landenteams die op het komende WK voor vrouwen hun debuut maakt. 'La Roja' zoals de vrouwen van Chili worden genoemd, eindigden als tweede in de Copa America Feminina, achter Brazilië en voor Argentinië. Chili speelt op het WK in Groep F tegen de Verenigde Staten, Thailand en Zweden.

Hierna nóg een oefeninterland voor de Leeuwinnen richting WK
Vlak voor vertrek van de OranjeLeeuwinnen naar het WK in Frankrijk wordt nog een laatste, nog bekend te maken oefeninterland gespeeld. Op het WK 2019 zelf komt Nederland in de groepsfase in actie tegen Nieuw-Zeeland (dinsdag 11 juni, 15.00 uur), Kameroen (zaterdag 15 juni, 15.00 uur) en Canada (donderdag 20 juni, 18.00 uur).