Dinsdag 12 maart 2019

OranjeLeeuwinnen tegen Chili: in Alkmaar

Programma_Leeuwinnen.jpg

Het Nederlands vrouwenelftal speelt op dinsdag 9 april de oefeninterland tegen Chili in Alkmaar: een primeur voor Oranje Vrouwen.

De OranjeLeeuwinnen spelen op dinsdag 9 april 2019 tegen Chili in Alkmaar. Het AFAS Stadion is voor het eerst de speellocatie bij een interland van de Nederlandse voetbalvrouwen. Nederland - Chili begint op 9 april om 18.30 uur.

Het is voor het eerst ooit dat het Nederlands vrouwenelftal in Alkmaar een wedstrijd speelt. In het stadion van AZ wacht bij deze primeur dus Chili, dat net als de Leeuwinnen aan de aftrap verschijnt bij het WK Vrouwen 2019. Het is ook voor het eerst in de Oranje-historie bij de vrouwenvoetballers dat Nederland in actie komt tegen de Chilenen.

Chili debuteert tijdens het komende WK. 'La Roja', zoals de bijnaam luidt van de Chileens nationale voetbalvrouwen, eindigden als tweede bij de Copa America Feminine, achter Brazilië en vóór Argentinië. Deze prestatie was goed voor een WK-ticket voor de ploeg van bondscoach José Letelier. Chili speelt op het WK in Groep F, tegen de Verenigde Staten, Thailand en Zweden. Nederland speelt in Groep E tegen achtereenvolgens Nieuw-Zeeland (dinsdag 11 juni, 15.00 uur), Kameroen (zaterdag 15 juni, 15.00 uur) en Canada (donderdag 20 juni, 18.00 uur).

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor de ontmoeting met Chili voor houders van een Oranje ClubCard start donderdag 14 maart om 12.00 uur. De vrije verkoop begint maandag 18 maart om 12.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via onsoranje.nl/tickets. Verder spelen de Leeuwinnen van bondscoach Sarina Wiegman in aanloop naar het WK ook nog tegen Mexico, dat op het programma staat op vrijdag 5 april, vanaf 20.00 uur in het Gelredome in Arnhem. Ook hiervoor zijn op moment van schrijven nog kaarten beschikbaar.

Nog één andere oefeninterland voor Leeuwinnen richting WK
Vlak voor vertrek van de OranjeLeeuwinnen naar het WK in Frankrijk wacht nog een laatste sparringpartner. De tegenstander, locatie en datum voor deze wedstrijd worden door de KNVB nog bekendgemaakt. Zie ook: Programma Oranje Vrouwen.