Maandag 31 juli 2017

OranjeLeeuwinnen treffen Engeland in halve finale EK Vrouwen

Selectie_Engeland_WK_Vrouwen.jpg

Speelschema halve finales EK met Oranje ook op de Voetbalkalender

Engeland is de tegenstander van het Nederlands vrouwenelftal in de halve finale van het EK Vrouwen. Het toernooi in Nederland nadert de apotheose, met Oranje steeds meer als serieuze kanshebber! P.S. Géén van de halve finalisten won ooit eerder het EK Vrouwen... Een primeur in aantocht dus.

Nederland: donderdag halve finale in Enschede
Engeland versloeg Frankrijk zondagavond in de laatste EK-kwartfinale met minimale cijfers: 1-0. De Nederlands formatie van bondscoach Sarina Wiegman treedt donderdag tegen de Engelsen aan in Enschede. Zie ook het EK Vrouwen 2017-speelschema.

Zondag na de EK-finale een primeur
De Europese vrouwenvoetbalgeschiedenis krijgt op zeker een kampioen die dat nog nooit eerder was, nadat meervoudig titelhouder Duitsland verrassend onderuit ging tegen Denemarken. Zowel Nederland als de andere halve finalisten Oostenrijk, Denemarken en Engeland won niet eerder de Europese titel.

Oostenrijk: direct bij debuut in halve finale EK
Oranje haalde in 2009 eveneens de halve EK-finale, terwijl in datzelfde jaar Engeland de eindstrijd verloor van Duitsland. Denemarken bereikte net als Nederland al eens de halve eindstrijd en voor Oostenrijk is dit EK al helemaal bijzonder. Zij maakten nu op het Europees kampioenschap 2017 in Nederland zelfs hun Europese eindtoernooi-debuut.