Programma achtste finales WK Vrouwen | Data, wedstrijden, goals en uitslagen

Programma_achtste_finales_WK_Vrouwen_data_en_wedstrijden.jpg

Vind hier het programma achtste finales WK Vrouwen 2019 in Frankrijk. Met de datum wanneer Nederland speelt, waar, tegen wie en hoe laat: 1/8 finale OranjeLeeuwinnen. Met alle uitslagen.

Wanneer zijn de achtste finales van het WK Vrouwenvoetbal? Vind hier het programma met de data van al deze acht wedstrijden. In deze 1/8 finales spelen ook de vrouwen van Nederland! Lees hier wanneer de Leeuwinnen van Oranje in deze knock-outfase van het wereldkampioenschap voetbal 2019 voor vrouwen in actie komen, hoe laat, tegen wie en wáár. En vind van alle wedstrijden de uitslagen en makers van de doelpunten.

Update 20-6: Nederland wint met 2-1 van Canada en speelt in achtste finales tegen Japan

Update 19-6: bij een gelijkspel of winst van Nederland tegen Canada komende donderdag, worden de Oranjevrouwen eerste in de groep en dan spelen de Leeuwinnen tegen Japan. Bij verlies wordt Nederland tweede in de poule en speelt het tegen Zweden of de Verenigde Staten. Lees verder voor het oorspronkelijke artikel met alle scenario's!

Programma achtste finales WK Vrouwen, alle wedstrijden:

Geplaatste landen: Duitsland, Italië, Engeland, NEDERLAND, Canada, Zweden, Verenigde Staten, Spanje, China (één van de beste vier nummers drie), Noorwegen, Frankrijk, Australië, Brazilië (één van beste nummers drie), Japan, Kameroen (één van beste nummers drie) en Nigeria (één van beste nummers drie)

Zaterdag 22 juni
17.30 uur: Duitsland - Nigeria 3-0 | achtste finale 1 in speelstad Grenoble
20. 1-0 Popp
27. 2-0 Däbritz (strafschop)
82. 3-0 Schülle

21.00 uur: Noorwegen - Australië 1-1 | achtste finale 2 in speelstad Nice
Eindstand verlenging: 1-1
Strafschoppen: 4-1. Noorwegen door naar kwartfinales.
31. 1-0 Herlovsen
83. 1-1 Kellond Night

Zondag 23 juni
17.30 uur: Engeland - Kameroen 3-0 | achtste finale 3 in speelstad Valenciennes
14. 1-0 Houghton
45.+4 2-0 White
58. 3-0 Greenwood

21.00 uur: Frankrijk - Brazilië 2-1 na verlenging | achtste finale 4 in speelstad Le Havre
52. 1-0 Gauvin
63. 1-1 Thaisa
107. 2-1 Henry

Maandag 24 juni
18.00 uur: Spanje - Verenigde Staten 1-2 | achtste finale 5 in speelstad Reims
07. 0-1 Rapinoe (strafschop)
09. 1-1 Hermoso
76. 1-2 Rapinoe (strafschop)

21.00 uur: Zweden - Canada 1-0 | achtste finale 6 in speelstad Parijs
55. 1-0 Blackstenius

Dinsdag 25 juni
18.00 uur: Italië - China 2-0 | achtste finale 7 in speelstad Montpellier
15. 1-0 Giacinti
49. 2-0 Galli

21.00 uur: NEDERLAND - Japan 2-1 | achtste finale 8 in speelstad Rennes

NEDERLAND NAAR KWARTFINALES!

Volledig WK-speelschema
Zie voor alle wedstrijden en uitslagen ook het officiële Speelschema WK Vrouwenvoetbal

ZIE OOK:
PROGRAMMA KWARTFINALES WK VROUWEN | WELKE KWARTFINALE SPEELT NEDERLAND?

Eerdere info over de achtste finales, hoe landen zich hiervoor konden kwalificeren en wat de mogelijkheden hiervoor waren:

Welke landen spelen in de achtste finale? Wie gaan er door naar de achtste finales en hoe plaatsen ze zich? Allereerst plaatsen uiteraard alle 6 de groepswinnaars zich voor het vervolg van het WK-toernooi. Hetzelfde geldt voor alle 6 nummers twee uit de poules A, B, C, D, E en F. Opgeteld zijn dat alvast 12 landen die de achtste finale spelen. Maar hiervoor zijn er natuurlijk 16 nodig: de overige landen zijn de teams die in hun groep eindigen als derde én behoren tot vier beste nummers drie uit de groepen. Alle zes de landen die eindigen als groepsnummer vier verlaten het WK 2019 in Frankrijk voortijdig.

Tegen wie speelt Nederland in de achtste finale?

Als de OranjeLeeuwinnen in hun Poule E bovenaan eindigen dan speelt Nederland op dinsdag 25 juni om 21.00 uur tegen de nummer 2 van Groep D. In Poule D zitten Engeland, Japan, Argentinië en Schotland. In dat geval speelt Nederland in Rennes, in stadion Roazhon Park.

Als de Leeuwinnen van Oranje in hun Poule E tweede worden dan speelt Nederland de achtste finale op maandag 24 juni om 21.00 uur in Parijs (Stadion Parc des Princes) tegen de nummer 2 van Poule F. Daarin zitten de Verenigde Staten, Thailand, Chili en Zweden.

Wat gebeurt er als Nederland derde wordt in Poule E? Dan moet Nederland hopen dat het één van de vier beste nummers 3 uit de poulefase is. De twee slechtste nummers 3 gaan naar huis. Gaan de Oranjevrouwen door als derde in hun groep, dan spelen ze de achtste finales op zondag 23 juni. Hetzij om 17.30 uur tegen de nummer één van Poule D (waarin zoals gezegd Engeland, Japan, Argentinië en Schotland zitten) in Valenciennes, hetzij om 21.00 uur tegen de nummer één van Poule A (waarin Frankrijk, Noorwegen, Nigeria en Zuid-Korea zitten), in Le Havre.

Hoe wordt bepaald welke landen de vier beste nummers 3 van de groepen zijn? Bij de ranking in de groep wordt achtereenvolgens gekeken naar:

1 | Aantal punten in alle groepswedstrijden.
2 | Doelsaldo alle groepswedstrijden.
3 | Aantal gescoorde goals in alle groepswedstrijden.
4 | Onderling resultaat in de wedstrijden tussen de teams in kwestie.
5 | Doelsaldo wedstrijden tussen de teams in kwestie.
6 | Aantal gescoorde goals in de wedstrijden tussen de teams in kwestie.
7 | Fair Play-ranking.
8 | Loting.

Hoe wordt bepaald welke wedstrijd Nederland als nummer 3 van Groep E zou spelen? Zie daarvoor het navolgende lijstje.

Het Nederlands vrouwenelftal speelt tegen het land dat bovenaan in Groep D eindigt, als de andere beste nummers drie afkomstig zijn uit deze groepen:

A, B en C
A, B en D
A, C en D
A, C en F
A, D en F
B, C en D
C, D en F

Het Nederlands vrouwenelftal speelt tegen het land dat bovenaan in Groep A eindigt, als de andere beste nummers drie afkomstig zijn uit deze groepen:

B, C en F
B, D en F
A, B en F

Kortom:

Oranje kan in de 1/8 finales van de knock-outfase van het WK Voetbal alleen spelen tegen Engeland, Japan, Argentinië, Schotland, Verenigde Staten, Thailand, Chili, Zweden, Frankrijk, Noorwegen, Nigeria of Zuid-Korea. Gedurende de groepsfase van het WK vallen er uiteraard landen in dit rijtje af.

Nederland kan in de achtste finales alleen in deze Franse speelsteden komen te spelen: Rennes, Parijs, Valenciennes of Le Havre. Tijdens de voortgang van de poulefase nemen uiteraard ook deze mogelijkheden af.

En qua datum van de achtste finale van Nederland: de Leeuwinnen spelen de 1/8 finale of op zondag 23 juni, of op maandag 24 juni of op dinsdag 25 juni. Ook hier geldt: na verloop van de groepsfase van het toernooi kunnen hier één of meerdere data worden weggestreept.

Uitslagen en standen WK Vrouwen per poule
Hoe het ervoor staat in de groepen, is ook te zien op deze pagina's:

Alle uitslagen en actuele stand Poule A
Alle uitslagen en actuele stand Poule B
Alle uitslagen en actuele stand Poule C
Alle uitslagen en actuele stand Poule D
Alle uitslagen en actuele stand Poule E
Alle uitslagen en actuele stand Poule F

ZIE OOK:
PROGRAMMA KWARTFINALES WK VROUWEN | WELKE KWARTFINALE SPEELT NEDERLAND?

PROGRAMMA HALVE FINALES WK VROUWEN | WELKE HALVE FINALE SPEELT NEDERLAND?