Vrijdag 17 november 2017

Programma Oranje hockeydames Hockey World League

Speelschema_Hockey_Oranje_dames_programma_WK-2018.jpg

Hier vind je het speelschema van de Hockey World League 2017 in Auckland, met de Oranje hockeydames.

Vanaf 17 tot en met 26 november 2017 spelen de Oranjedames tijdens de Hockey World League Final. Locatie: het Nieuw-Zeelandse Auckland. Het programma hiervan vind je in het speelschema op deze site.

Bondscoach Alyson Annan en haar Oranje team zijn vrijdagochtend Nederlandse tijd uitstekend begonnen aan de 'Women Hockey World League 2017', het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen en het WK voor dames. Gastland Nieuw-Zeeland werd opzij geschoven met 4-0.

Kelly Jonker (harde backhand) en Maartje Krekelaar (koel afgemaakt alleen voor de keeper) zorgden binnen een kwartier voor de eerste helft van de productie. Frederique Mata (40e minuut) en opnieuw Jonker (48e minuut) hielpen Nederland verder aan de ruime eindstand.

Oranje is huidig Europees kampioen en de nummer één van de wereldranglijst. Op dit moment is Nederland ook koploper in poule A, aangezien Zuid-Korea en de Verenigde Staten onderling 1-1 speelden.

Aan de Women Hockey World League 2017 doen 8 landen mee. Er zijn twee poules (A en B). Oranje komt behalve tegen Nieuw-Zeeland ook uit tegen de Verenigde Staten (komende zaterdag) en Zuid-Korea. Na de groepsfase wacht nog de kruisfinales (waaraan alle acht landen meedoen, zie ook de toelichting op de pagina met speelschema) in de kwartfinale, gevolgd door de halve finales en de finale.