Maandag 26 februari 2018

Oranje Leeuwinnen: wedstrijden Algarve Cup

Speelschema_Oranje_Vrouwen_Leeuwinnen.jpg

Het Nederlands vrouwenelftal speelt oefeninterlands tijdens de Algarve Cup, tegen Japan, Denemarken en IJsland. Daarna volgen nog finalewedstrijden. Zie het schema Algarve Cup Oranje Leeuwinnen.

Op weg naar het WK Vrouwen en de kwalificatie daarvoor, spelen de Oranje Leeuwinnen de komende dagen oefeninterlands tijdens de Algarve Cup. Vanaf woensdag 28 februari. Zonder Daniëlle van de Donk, die vanwege een kuitblessure geen deel uitmaakt van de 23-koppige selectie voor het toernooi in Portugal.

Oranje vrouwen onder andere tegen EK-finalist
In haar plaats heeft bondscoach Sarina Wiegman Sheila van den Bulk opgeroepen. Het Nederlands vrouwenelftal komt in Groep C in actie tegen achtereenvolgens Japan (28 februari), mede-EK-finalist Denemarken (vrijdag 2 maart) en IJsland (maandag 5 maart).

Finale Algarve Cup woensdag een week later
Ook Australië, Noorwegen, Portugal en China (Groep A) en Canada, Zweden, Korea en Rusland (Groep B) strijden om de Algarve Cup. Uit deze groep landen komt voor het Nederlands vrouwenelftal de tegenstander in één van de finalewedstrijden, die op het programma staan op woensdag 7 maart. Vindt hier het volledige speelschema Leeuwinnen Algarve Cup.

Interlands in het teken van kwalificatie WK Vrouwen 2019
De Algarve Cup vindt jaarlijks plaats, en is nu in 2018 een goede oefening voor de komende kwalificatiewedstrijden voor het WK 2019. Nederland staat in Groep 3 samen met Ierland aan kop, maar de verschillen zijn klein. Om van de partij te kunnen zijn in juni en juli 2019 op het eindtoernooi in Frankrijk, is groepswinst uiteraard sowieso voldoende. Daarnaast strijden de vier beste nummers twee uit de zeven Europese kwalificatiepoules in een dubbele play off-ronde om het laatste WK-ticket voor Europa. Groepswinst is dus absoluut het credo om de zware play-offs te ontlopen.

Deze 23 speelsters van de Oranje Vrouwen behoren tot de selectie voor de Algarve Cup:

Sari van Veenendaal (Arsenal), Jennifer Vreugdenhil (Valencia), Lize Kop (Ajax), Lineth Beerensteyn (Bayern München), Merel van Dongen (Ajax), Sheila van den Bulk (Djurgarden), Kika van Es (FC Twente), Esmee de Graaf (PEC Zwolle), Stefanie van der Gragt (Ajax), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Ellen Jansen (FC Twente), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (Bristol City), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Barcelona), Liza van der Most (Ajax), Jill Roord (Bayern München), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Katja Snoeijs (VV Alkmaar), Sherida Spitse (Vålerenga), Siri Worm (Everton) en Kelly Zeeman (Ajax).

De wedstrijden worden live uitgezonden op FOX Sports.