Dinsdag 26 maart 2019

Selectie: met Dekker en Van de Sanden

OranjeLeeuwin_Anouk_Dekker_selectie_Leeuwinnen_WK.jpg

Ook Anouk Dekker is er weer bij in de selectie van de OranjeLeeuwinnen. Het Nederland vrouwenelftal speelt vrijdag 5 april tegen Mexico en op dinsdag 9 april tegen Chili, beide keren in Nederland.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal voor de wedstrijden tegen Mexico en Chili, bestaat uit de volgende 23 speelsters. Op deze lijst met Leeuwinnen komen ook Anouk Dekker (HSC Montpellier), Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon) en Liza van der Most (Ajax) weer voor, zo heeft bondscoach Sarina Wiegman bedacht. Deze vier speelsters waren er tijdens de voorbije Algarve Cup niet bij. Nu kunnen zij met Nederland revanche nemen voor dit teleurstellend verlopen toernooi in Portugal.

De volgende speelsters ontbreken nu bij de Leeuwinnen: Sisca Folkertsma (FC Twente), Stefanie van der Gragt (FC Barcelona), Victoria Pelova (ADO Den Haag) en Asleigh Weerden (FC Twente). De eerste drie kampen met een blessure, terwijl laatstgenoemde bij Wiegman niet de voorkeur geniet om ook ditmaal in de selectie te worden opgenomen.

Folkertsma mist ook het WK
Voor Folkertsma valt een potentiële droom in duigen. De 21-jarige middenvelder van Ajax liep afgelopen vrijdag in de competitie met Ajax een ernstige knieblessure op. Dat betekent namelijk óók dat ze het komende WK Vrouwen zal moeten missen.

Stefanie van der Gragt
Stefanie van der Gragt, van beroep verdediger bij FC Barcelona, is onvoldoende hersteld van de bovenbeenklachten, opgelopen bij de Algarve Cup. En Victoria Pelova van ADO Den Haag revalideert nog van een schouderblessure, eveneens opgelopen tijdens het voorbije toernooi in Portugal.

Dit is de selectie van de OranjeLeeuwinnen voor Mexico en Chili, bestaande uit 23 speelsters:

Lineth Beerensteyn (Bayern München), Dominique Bloodworth (Arsenal), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (Ajax), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Jackie Groenen (1FFC. Frankfurt), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Inessa Kaagman (Everton), Danique Kerkdijk (Bristol City), Lize Kop (Ajax), Desiree van Lunteren (SC Freiburg), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Liza van der Most (Ajax), Aniek Nouwen (PSV), Jill Roord (Bayern München), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Sherida Spitse (Vålerenga) en Sari van Veenendaal (Arsenal).

Wanneer spelen de Leeuwinnen?
De wedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal op vrijdag 5 april tegen Mexico begint om 20.00 uur en is in het Gelredome in Arnhem.

De wedstrijd van de Leeuwinnen op dinsdag 9 april tegen Chili begint om 18.30 uur en is in het AFAS Stadion in Alkmaar. Zie ook het Programma Leeuwinnen voor de rest van de interlands in aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen.