Zaterdag 2 maart 2019

Selectie Leeuwinnen: Van der Gragt haakt af, nieuwkomer Snoeijs erbij

OranjeLeeuwin_Stefanie_van_der_Gragt_-_selectie_Leeuwinnen_WK.jpg

Stefanie van der Gragts rentree bij de OranjeLeeuwinnen was helaas van korte duur. Katja Snoeijs heeft haar plaats in de selectie van Oranje Vrouwen overgenomen.

Stefanie van der Gragt, net teruggekeerd in de selectie van de Oranje Vrouwen, heeft met lichte bovenbeenklachten in Portugal moeten afhaken bij Leeuwinnen. Voor Katja Snoeijs betekent dit een bijzonder moment: de aanvaller van PSV mag zich nu officieel Oranjeselectie-debutant noemen. Snoeijs heeft deze mijlpaal in haar carrière mede te danken aan haar vele goals in de Eredivisie Vrouwen.

Snoeijs: vice-topscorer in Eredivisie Vrouwen
De spits heeft op moment van schrijven zestien keer doel getroffen en staat daarmee tweede op de topscorerslijst van de nationale vrouwenvoetbalcompetitie.

Leeuwinnen: tegen Polen eerdere verlies proberen te repareren
Snoeijs is er nu dus bij, bij de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman die maandag tegen Polen in de Algarve Cup moet proberen het openingsverlies tegen Spanje zoveel mogelijk te repareren. Inzet van het komend duel op maandag 4 maart (18.30 uur live op Veronica te zien) is het bereiken van een zo hoog mogelijke finalewedstrijd van de meerdere finaleduels die op woensdag 6 maart op het programma staan.

Programma Oranje Vrouwen
Snoeijs voegt zich in de loop van zondag bij de selectie van Nederland in Zuid-Portugal. Eerder deze week zag Wiegman Victoria Pelova van ADO Den Haag met een schouderblessure wegvallen. Zij is vervangen door Siri Worm (Everton). Zie ook Programma OranjeLeeuwinnen.