Dinsdag 29 mei 2018

Selectie Leeuwinnen voor Oranje versus Noord-Ierland en Slowakije

copyright-proshots-994712-Tessel_Middag-Pro_Shots-Erik_Pasman-HELFT.jpg

Bondscoach Sarina Wiegman van de Oranje Leeuwinnen heeft onder anderen Tessel Middag geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Slowakije, op 8 en 12 juni. Beeld: Pro Shots.

Tessel Middag is één van de geselecteerde OranjeLeeuwinnen voor de WK 2019-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Slowakije. Vivianne Miedema is in eerste instantie juist niet van de partij.

Bondscoach Sarina Wiegman heeft 23 speelsters opgeroepen voor deze interlands die op het programma staan op vrijdag 8 juni (Noord-Ierland-uit) en dinsdag 12 juni. Eerstgenoemd duel is in Portadown. Het tweede, tegen Slowakije, is in Nederland, in Heerenveen. De wedstrijd in het Abe Lenstra stadion is met 24.000 tickets geheel uitverkocht.

Tessel Middag is er voor het eerst weer bij sinds april 2017. De middenvelder van Manchester City keert nu terug van een kruisbandblessure. Vivianne Miedema is momenteel niet fit genoeg om aan te sluiten.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal is als volgt:
Sari van Veenendaal (Arsenal), Jennifer Vreugdenhil (Valencia), Lize Kop (Ajax), Lineth Beerensteyn (Bayern München), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (FC Twente), Stefanie van der Gragt (Ajax), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Ellen Jansen (FC Twente), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (Bristol City), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Barcelona), Tessel Middag (Manchester City), Liza van der Most (Ajax), Jill Roord (Bayern München), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Sherida Spitse (Vålerenga), Siri Worm (Everton) en Kelly Zeeman (Ajax).

Oranje Vrouwen leidt momenteel kwalificatiegroep 3 met drie punten voorsprong op Ierland. Noorwegen heeft een achterstand van vier punten, maar één duel minder gespeeld. Voor Europa zijn acht WK-tickets beschikbaar. De zeven groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het WK 2019 in Frankrijk. De vier beste nummers twee strijden in oktober/november 2018 in een dubbele play off-ronde om het laatste WK-ticket.