Dinsdag 19 februari 2019

Deze Oranje Leeuwinnen zijn uitverkoren voor Algarve Cup

Programma_Nederlands_vrouwenelftal_-_coach.jpg

Bondscoach Sarina Wiegman heeft 23 speelsters onderdeel gemaakt van de Oranje Leeuwinnen-selectie voor de Algarve Cup.

Opvallend in de Algarve Cup-selectie van de Oranje Leeuwinnen: 1) Stefanie van der Gragt maakt haar comeback sinds juni 2018, 2) Daniëlle van de Donk is er ook weer bij, 3) Anouk Dekker en Shanice van de Sanden zijn afwezig vanwege een blessure en 4) FC Twente-aanvaller Ashleigh Weerden debuteert in deze selectie van de Oranje Vrouwen.

Van der Gragt er weer bij!
Stefanie van der Gragt was nog het langst noodgedwongen afzijdig bij het Nederlands vrouwenelftal. De verdediger van FC Barcelona stond voor het laatst binnen de lijnen in juni tegen Slowakije, toen Nederland met 1-0 won in de kwalificatiestrijd om deelname aan het WK 2019.

Ook Van de Donk, maar niet Dekker en Van de Sanden
OranjeLeeuwin en Arsenal-speler Daniëlle van de Donk haakte voorafgaand aan de vorige (oefen)interland af. Van de Donk moest de wedstrijd tegen Zuid-Afrika vanwege een spierblessure aan zich voorbij laten gaan, maar is er nu dus weer bij. Zo'n beetje het omgekeerde geldt zoals gezegd voor Anouk Dekker (Montpellier HSC) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyon); beiden zijn absent vanwege een blessure aan het bovenbeen.

Bondscoach Sarina Wiegman heeft daarentegen Ashleigh Weerden enorm blij kunnen maken: de aanvaller is voor het eerst onderdeel van het grote Oranje. Weerden en de andere speelsters mogen hopen op speeltijd tijdens het toernooi om de Algarve Cup 2019, dat begint op 26 februari en duurt tot en met 6 maart. Nederland verdedigt de semi-titel van vorig jaar, want toen stonden de Leeuwinnen in de finale tegen Zweden, die echter vanwege slecht weer niet gespeeld werd.

Het programma van de Oranje Leeuwinnen in de Algarve Cup begint op woensdag 27 februari, 18.15 uur tegen Spanje (nummer 12 op de FIFA-vrouwenranking), in Estádio Municipal da Bela Vista in Parchal. Gevolgd op maandag 4 maart vanaf 18.30 uur tegen Polen. De finalewedstrijden om de meest prestigieuze cup als het gaat om een oefentoernooi, staan op het programma op woensdag 6 maart. De inzet bij deze wedstrijden zijn dan de plaatsen 1 tot en met 12.

Dit is de selectie van de Oranje Vrouwen bestaande uit 23 speelsters:

Lineth Beerensteyn (Bayern München)
Dominique Bloodworth (Arsenal)
Merel van Dongen (Real Betis)
Daniëlle van de Donk (Arsenal)
Kika van Es (Ajax)
Sisca Folkertsma (FC Twente)
Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC)
Stefanie van der Gragt (FC Barcelona)
Jackie Groenen (1FFC. Frankfurt)
Ellen Jansen (Ajax)
Renate Jansen (FC Twente)
Inessa Kaagman (Everton)
Danique Kerkdijk (Bristol City)
Lize Kop (Ajax)
Desiree van Lunteren (SC Freiburg)
Lieke Martens (FC Barcelona)
Vivianne Miedema (Arsenal)
Aniek Nouwen (PSV)
Victoria Pelova (ADO Den Haag)
Jill Roord (Bayern München)
Sherida Spitse (Vålerenga)
Sari van Veenendaal (Arsenal)
Ashleigh Weerden (FC Twente)