Donderdag 13 september 2018

SELECTIE VOLLEYBALDAMES ORANJE VOOR WK

Programma_WK_Volleybal.jpg

De selectie van het Nederlands vrouwenvolleybalteam voor het WK 2018 bestaat uit deze 14 speelsters. Het WK Volleybal Dames begint op zaterdag 29 september. Oranje speelt eerst tegen Duitsland. Ook Laura Dijkema is van de partij.

De selectie van de Nederlandse volleybalsters voor het WK Volleybal 2018 bestaat uit deze 14 speelsters. Het wereldkampioenschap voor dames in Japan begint op zaterdag 29 september. Nederland speelt eerst tegen Duitsland, op deze zaterdag om 08.40 uur Nederlandse tijd. Maar eerst zijn er nog drie oefeninterlands in en tegen Italië, komende vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september.

De selectie van Nederland voor deze wedstrijden in Italië en normaliter ook voor het WK in Japan, is als volgt, zo heeft de Nederlandse Volleybalbond op hun site bekendgemaakt.

1 Kirsten Knip (libero)
3 Yvon Beliën (midden)
4 Celeste Plak (passer/loper)
6 Maret Balkestein-Grothues (passer/loper)
7 Juliet Lohuis (midden)
9 Myrthe Schoot (libero)
10 Lonneke Slöetjes (diagonaal)
11 Anne Buijs (passer/loper)
12 Britt Bongaerts (spelverdeler)
14 Laura Dijkema (spelverdeler)
17 Nicole Oude Luttikhuis (passer/loper)
18 Marrit Jasper (passer/loper)
20 Tessa Polder (midden)
22 Nicole Koolhaas (midden)


Bondscoach Jamie Morrison heeft dus Robin de Kruijf en Nika Daalderop niet voor het naderende WK geselecteerd. De Kruijf kampt nog met de naweeën van een operatie aan haar knie deze zomer, terwijl ook voor Daalderop het mondiale eindtoernooi te vroeg komt, vanwege een kwetsuur aan haar scheenbeen. Daarnaast valt ook Femke Stoltenborg af; Morrison kiest als spelverdelers voor Laura Dijkema en Britt Bongaerts.

Data wedstrijden Nederland in en tegen Italië in aanloop naar WK
Dit geldt dus in elk geval voor de drie interlands dit weekend in Italië. Dit betekent qua (oefen)wedstrijden het slot van de WK-voorbereiding. Het Nederlands Dames Volleybalteam ontmoet Italië op vrijdag 14 september om 20.00 uur (Costa Volpino, Pala CBL), op zaterdag 15 september om 17.00 uur eveneens in Costa Volpino en op zondag 16 september vanaf 15.30 uur in stadion Palanorda in Bergamo.

Speelschema WK Volleybal
Op zaterdag 22 september vertrekt het Oranje team naar Japan. Daar staan voor Nederland in eerste instantie wedstrijden tegen achtereenvolgens Duitsland, host Japan, Kameroen, Argentinië en Mexico op het programma van het WK Volleybal. De finale van het FIVB Volleyball Women's World Championship 2018 is op zaterdag 20 oktober.

Info WK
De speelsteden zijn Yokohama, Hamamatsu, Kobe, Nagoya, Osaka en Sapporo. Titelverdedigers zijn de Verenigde Staten. De 24 deelnemende landen worden eerst verdeeld over vier groepen van zes. De landen die bij de bovenste vier in hun poule eindigen, gaan door naar ronde twee. Zie ook info over de opzet van het WK Volleybal 2018 in Japan.